kolmapäev, september 14, 2016

Mitmesugused uuendused

Olin kuulanud eelmisel õppeaastal M. Lauri loenguid, aga eksami tegemata jätnud. Nüüd luges seda kursust Rosenberg ja kuulasin uuesti. Laur oli rääkinud segaselt, aga Rosenberg rääkis nii selgelt, et kõik jäi kohe meelde, seetõttu ma ei konspekteerinud. Ma polnud ainus, kes ei konspekteerinud. Loengu lõpus kirjutasin siiski paar asja üles.

*
Olid jõulud. Jõuluvanale loeti luuletusi. Kui luges Kerstin, siis Pille ütles mulle, et ma vaataks, kes räägib. Ma olin ettelugemiseks ühe luuletuse pähe õppinud, aga nüüd selle ära unustanud. Mul oli peas muid luuletusi ja mulle võidi soovitada, et ma loeksin neid, aga oleksin vastanud, et selle kingituse eest ma tahan lugeda ainult kindlat luuletust.

*
Isa andis mulle uut moodi prillid, mis olevat ühe asja jaoks kasulikud. Panin need ette. Need muutsid nägemise teistsuguseks, aga ma ei olnud kindel, kas nimetada seda paremaks või halvemaks nägemiseks. Mul olid ees vanad ja uued prillid korraga. Mõtlesin, et uutega näeb vast paremini, kui vanad alt ära võtta, otsustasin seda teha. Isa oli kinkinud mulle ka uue pisikese kirjutusmasina. Mul oli hea meel, et saan nüüd kirjutada arvuti asemel kirjutusmasinaga. Aga see kirjutusmasin oli nii pisike, et sellel ei olnud kõigi tähtede jaoks klahve. Minu külge olid ühendatud elektrijuhtmed, sest arvati, et nõrk elektrivool on kasulik. Ma kartsin, et ühel hetkel võib vool tugevamaks minna ja anda surmava löögi. Läksin teise ruumi. Ruumidesse oli toodud nii suuri madratseid, et neid ei mahtunud pikali panema, vaid need seisid keset tuba püsti. Räägiti, et see on hea, et madrats jagab ruumi kaheks. Minu arvates see oli halb. Mõtlesin, et ma ei hakka ühtegi neist uuendustest üldse tarvitama. Nüüd olid ajalehed uut moodi, aga ma lugesin neid sellest hoolimata, sest leidsin, et neis on lisaks halvale endiselt ka midagi head. Malet mängiti nüüd ka uut moodi, et kõik naiskonna liikmed olid aluspesu sarnastes riietes. Neil oli lisaks tulnud mõte, et kogu võistkond paneb selga täpselt ühesuguse vormi, aga see oli ära keelatud.

0 vastukaja: