kolmapäev, märts 08, 2017

Raamat Leonardost

Üks naine ütles, et temas ei ole midagi nohiklikku. Seni oli ta sõbralik tundunud, aga nüüd ei julgenud ma temaga rohkem rääkida. Panin malenuppe kokku. Tahtsin kasutada internetti, aga ruum oli rahvast täis ja ma ei tahtnud teiste nähes paroole sisestada.

*
Mõtlesin, et ma lähen veel täna uuesti välja ja kõnnin pimedas kaarsilla juurde. Aga seal võis olla pätte.

*
Üks kosmoselaev oli saadetud Pluuto juurde ja teinud ringi ümber Pluuto. See oli teine kosmoselaev, mis nii kaugele lendas. Esimene oli olnud Pioneer 10, mis oli lennanud Päikesesüsteemist välja. Pluuto juurde lendamisest oli mitu aastat möödas ja nüüd asus Pluuto teises kohas.

*
Oli kirjanduse tund. Õpetaja esitas mulle ühe ebaviisaka küsimuse ja ma küsisin tema enda kohta sama asja vastu. Tänaseks oli tulnud läbi lugeda raamat Leonardo da Vinci kohta. Õpetaja kutsus järjest õpilasi seda vastama, aga neil kõigil oli lugemata ja nad said kahe. Minul oli loetud raamatu algus, aga ma polnud lõppu välja jõudnud. Mõtlesin, et kui ma tunnis lugemisega jätkaksin, siis õpetaja näeks, et ma alles loen. Õpetaja oli klassipäevikusse mõnele õpilasele hinneterea ette miinuse kirjutanud. Tundus, et ka mulle. Aga kui ma kontrollimiseks küsisin, siis öeldi, et minule on kirjutatud pluss. Ma oleksin saanud raamatu vastatud mujalt omandatud teadmiste abil.

*
Olin võtnud endale ülesande võtta hulga klasside riidehoiuruumidest igast ühest kellegi riided. Hakkasin neid kokku koguma. Üks õpilane läks oma riidehoiuruumi, aga ei märganud, et tema riided on ära võetud, sest ta ei otsinudki neid. Mõtlesin, et ma jätan selle ülesande täitmise katki, sest kui keegi hakkab oma riideid otsima ja leia, siis ta arvab, et need on ära varastatud, tulemata selle peale, et ainult ajutiselt laenatud. Läksin koolimaja kolmandale korrusele. Olin lugenud Eriku uurimistööd ja andsin selle talle tagasi. Keerasin veel lehti ja nägin, et keskel on üks peatükk ainult ühe lehekülje pikkune. Ütlesin, et nii lühike. Tegelikult ma olin seda juba lugenud ja oleks võinud mäletada.

0 vastukaja: