laupäev, september 02, 2017

Raamat raamatute kahjulikkusest

Lugesin, et 10 protsenti maailma liblikatest elab Arktikas. Ma ei saanud aru, millest nad seal toituvad. Toomas rääkis, et Hennul tekkis komme oma jalad mustikatega siniseks värvida, Toomas võttis talt selle kombe üle.

*
Olin raamatukogus. Vaatasin ühe lugemissaali uksest sisse. Selleteemaline lugemissaal oli olemas olnud ka juba raamatukogu vanas hoones, oleks olnud huvitav teada saada, mille poolest uue ja suurema ruumi sisu erineb. Koridoris, kus ma olin, nägin riiulis raamatut teemal, miks on parem raamatuid mitte lugeda. Mina pidasin raamatute lugemist heaks, seda raamatut oleks võinud lugeda senistele teadmistele vastukaaluks. Uuringute järgi olid raamatuid lugevad inimesed targemad, ilmselt ka selle raamatu lugejad.

*
Leidsin postkastist enda nimele suure ümbriku. Tegin selle juba postkasti juures lahti. Ümbrikus ei olnud sees midagi. Järeldasin, et siis see on vist Helina saadetud, tema arvab, et parem on saata tühi ümbrik kui kiri üldse saatmata jätta. Siis leidsin, et ümbrikus üks tabel siiski oli. Vaatasin, et see on naisekäekiri, järelikult mitte mu enda oma. Tõnu hakkas paberit enda kätte kiskuma, mina kiskusin seda enda poole ja paber rebenes. Läksin suurema tükiga trepist üles, väiksem tükk jäi Tõnu kätte. Nii ei saanud ma tervikut lugeda.

0 vastukaja: