esmaspäev, mai 06, 2019

Kevadised kingid

Vanasti tahtsin saada sünnipäevakingiks kõige rohkem märkmikku. Nüüd kinkis vend mulle kolm märkmikku korraga. Kahe kohta neist ütles ta, et neist on hea lehti välja tõmmata. Ühe lehe ma tõmbasingi, sest üks laps tahtis joonistada. Paberi peale oli tehtud joon, mida mööda ta oleks pidanud välja tulema, nii et üks aukudega riba jääb eraldumata. Aga kui mina tõmbasin, siis tuli lahti terve paber. Nii jäi paberi serv sakiline. Aga kui laps oli juba mõnda aega joonistanud, siis ta võttis käärid ja lõikas paberi serva sirgeks.

Ühte ruudulisse märkmikusse hakkasin ka juba kirjutama. Mul oli varem juba erinevaid kaustikuid ja märkmikuid pooleli, aga uue kohe kasutusele võtmist põhjendasin sellega, et see on keskmise formaadiga, sinna saab kirjutada keskmise pikkusega asju. Mulle meeldib kirjutada olenemata formaadist täpselt üks lehekülg korraga. Varem mul oli kasutusel suurema ja väiksema formaadiga asju, aga sellist suurust mitte.

Kingiti ka maiustusi ja raamatupoe kinkekaarte. Maiustusi ei söö ma üksi, vaid jagan ka teistele. Kinkekaartide eest mõtlen, et peaks ostma luulekogusid. Muidu tavaliselt ostan teisest poest teaduskirjandust.

Oli vaja osta ka uued jalanõud ja seoses sünnipäevaga maksti need kinni. On jutuks olnud, et võibolla makstakse ka uue koti ostmine. Olen mõelnud, et raamatukogu raamatute transportimiseks oleks vaja sellist kotti, mis oleks täiesti vihmakindel. Praegusesse kotti on suurema vihma ajal natuke vett sisse imbunud, pärast seda olen raamatukogu raamatud keeranud lisaks ka kilesse, aga seejuures mõelnud, et kile võib raamatuid kriimustada.

0 vastukaja: