kolmapäev, mai 22, 2019

Raamatu pildistamine

Olime Paides vanaema pool. Pidime varsti Tartusse sõitma. Isal olid juba sõiduriided seljas, aga mul oli veel asju teha. Läksin õuele. Seal näitasid ühes kohas objektid ühte pöördelist ajaloosündmust. Kõrval näidati teist ajaloosündmust, mis nii pöördeline ei olnud. Selles kohas ronisid putukad välja. Põles tuli. Lootsin, et tuli laiali ei lähe.

*
Olime loengus. Rääkisin, et ma lugesin ühest raamatust nüüd esimesele köitele teist köidet lisaks, teine köide oli hoopis teistsugune.

*
Isa toas oli üks kaheköiteline saksakeelne raamat kiriku ajaloost. Tegin kõigist selle lehekülgedest fotod ja riputasin need blogisse üles. Kui need olid seal mõned hetked üleval rippunud, tuli mulle küsimus, kas ma olen kindel, et mul on õigus neid koopiaid üles riputada. Mõtlesin, et fotod piltidest tuleb vist ära kustutada. Kuigi sellele raamatule vist enam autorikaitse ei kehti, sest originaal on ilmunud mitusada aastat tagasi. Mul kasutada olev trükk oli ilmunud millalgi hiljem, aga ma ei saanud aru, millal, sest see oli kirjutatud rooma numbritega. Kustutasin kõik raamatust tehtud fotod ära ja ütlesin, et pealegi ma pole seda raamatut ise lugenud.

0 vastukaja: