kolmapäev, mai 01, 2019

Aasta vanemaks


Aprillikuus tegin endast mitu autoportreed, üks pilt on juba varem blogis avaldatud, tänase 42. sünnipäeva puhul avaldan teise. Poolelioleval maleturniiril tehti samuti fotosid, neid levitati feisbukis ja levitasin seal edasi.

Nagu kirjutatakse aastakokkuvõtteid, võib kirjutada ka eluaastakokkuvõtteid. Mõnel langevad kalendriaasta ja eluaasta peaaegu kokku, minul on erinevus natuke suurem. Aga vanasti oli kalendriaasta algus minu praegusele sünnipäevale lähemal kui praegu.

Lõppenud eluaasta ametlik põhitegevus oli venekeelse raamatu tõlkimine ja selle tausta uurimine. Pidin selle enne eluaasta lõppu valmis saama, aga tähtaeg läks pikendamisele. Raamat on 700 lehekülge paks, algul öeldi, et tõlkida tuleb 500. Selle lehekülgede arvu ma ka täis sain, aga et kirjastuse kalkulatsioon oli tehtud suurema lehekülgede arvu peale ja ka rahastajad pidasid võimalikuks erinevaid mahuvariante, siis jätkan tõlkimist.

Uue võõrkeelena hakkasin lisaks õppima ungari keelt. Jätkan ka malemängu õppimist või meeldetuletamist. Esimeses järjekorras pean ennast endiselt ajaloolaseks. Tänavusel kalendriaastal olen püüdnud igal nädalal jälgida täies ulatuses vähemalt ühte ajalooteemalist raadio- või telesaadet ja kui mõtteid tekib, seda enda asutatud listis kommenteerida. Jätkan ka blogi kirjutamist.

0 vastukaja: