laupäev, august 17, 2019

Vaade kosmosest

Koostasin Grenzsteini raamatut. Vaatasin selleks arvutist vanu ajalehti läbi, et leida tema artikleid. Mul oli veel 19 aastakäiku vaadata. Ma ei teadnud, kuidas ma tähtajaks nii palju lugeda jõuan. Töötasin isa toa arvutiga. Ma ei pannudki tähele, kuidas isa tuli koju ja oma tuppa.

*
Trükitud kaardilt oli kerge Tartut üles leida, aga võtsin raskema ülesande leida oma maja üles kosmosest. Selleks hakkasin ekraanil oleva kaardi vaadet järjest Eestile ja Tartule lähemaks suurendama. Mõtlesin, et tahaksin näha ka oma korterisse sisse, aga arvatavasti näen ainult maja katust. Narva maanteelt hargnes üks tänav, millel olid välja joonistatud kaks otsa, aga mitte keskkohta, sest keskkohas vahepeal linna ei olnud.

*
Hakkas vihma sadama. Suurem osa inimesi olid juba varem vihma ootuses lageda taeva alt majadesse läinud, aga näidati, et metsavahelisel teel jäid üks ema ja laps vihma kätte. Nad hakkasid jooksma, et vihma käest pääseda. Ilm läks veel külmemaks, vihmasadu muutus lumesajuks. Jooksmine jätkus.

0 vastukaja: