neljapäev, november 18, 2021

Mänguloom kingiks

Ma olin pannud mõned raamatud raputamismasinasse, et see nad õhemaks teeks. Nüüd panin "Malekooli" esimese köite. Aga masin ei teinudki seda õhemaks, vaid lõikas ainult mõnede lehtede formaadi väiksemaks. Mõtlesin, et panen selle raamatu veelkord masinasse. Pesin ennast vannitoas. Märkasin, mis oli mul vahepeal meelest läinud, et olen raamatu vannituppa kaasa võtnud. Nüüd oli see märjaks saanud ja võis seetõttu hallitama minna. Olin ka sihilikult raamatute kaasi loputanud, aga sellel olid nüüd keskele jäävad lehed ka osaliselt märjaks saanud. Võtsin just särgi seljast, et duši alla minna, kui märkasin, et vannitoa uks on lahti ja ukse taga on palju rahvast. Hüüdsin, et pange uks kinni. Pärast ukse sulgemist ei pannud ma seda riivi, varem olin alati pannud. Kui uks ei olnud riivis, võidi see uuesti avada.

*
Kohtusin ühe klassivennaga teise korruse kõrgusel. Tahtsin maapinnale hüpata, aga mõtlesin, et keegi võib all just uksest tulla ja võin talle pähe hüpata. Mul olid jalad juba üle serva rippu, aga alt kostsidki hääled, mis minu kartust kinnitasid.

*
Tõnule olid ühed tüdrukud kinkinud sünnipäevaks mängulooma, kuigi Tõnu ei olnud enam laps, vaid noor. Tüdrukutele nähtavasti endale meeldis mänguloomadega mängida ja siis nad arvasid, et kõigile meeldib. Tahtsin endale ka mängulooma, aga mitte sellist nagu Tõnul. Tema mänguloom oli mootoriga, mina tahtsin ilma mootorita. Ühel pildil ründas vihane härg inimesi. Ütlesin, et see härg on rohkem metssea moodi. Tõnu vastas, et kui mind ennast härg ründaks, siis ma saaks aru, et ta ei ole metssiga.

0 vastukaja: