kolmapäev, november 10, 2021

Suusatamas ja kõndimas

Lumi oli maha sadanud ja läksin suusatama. Öeldi, et eelmisel talvel ei olnud kordagi nii paksu lund. Vaidlesin vastu, et eelmine talv oli soe, aga lumine. Üks suusataja, kellest ma mööduda tahtsin, hakkas pahandama, et ma ehmatasin teda. Läksin ühte keldri moodi ruumi, kus pidin järgnevalt elama. Üks sinna samuti tulnud poiss ütles, et ta ei tulnud sinna sihilikult.

*
Kõndisin mööda Fortuuna tänava jõeäärset teed. Mõtlesin, et ma ei liiguta üldse jalgu, aga liigun edasi. Kas see tuleb sellest, et liigun kallakust alla? Jalgade peale vaadates nägin, et need tegid siiski väikseid automaatseid liigutusi. Läksin asutusse, kus sai uurimistöö jaoks vanu ajalehti lugeda. Kõigepealt lugesin artiklit, mida olin varem juba ühe teise uurimistöö jaoks lugenud. Selles öeldi, et Aafrika on nii huvitav teema, et sellest kirjutatakse rohkem kui on selle tähtsus. Mõtlesin, et Euroopast kirjutatakse ju rohkem.

*
Olin Paide tagatoas. Seal ruumis oli oma vana raadioaparaat. Vähemalt ühel lainealal see endiselt mängis, kuigi raginal. Püüdsin nupukeeramisega raginat vähendada. Mäletasin, nagu oleks see aparaat ükskord minu käes rikki läinud.

0 vastukaja: