neljapäev, november 25, 2021

Teistsugune vastus

Tulime bussi pealt ja läksin koju. Kodus ütlesin emale, et tulin bussist välja koos Klausiga ja algul rääkisin temaga, aga ei tea, miks tema koju pole jõudnud. Ema vastas, et Klaus läks oma Kaunase puiestee korterisse.

*
Kõndisin mööda tänavat. Mõtlesin, et sellel tänaval ma vist juba eile kõndisin. Mul oli süsteem, et iga päev kõndimise marsruuti vahetada, aga täna oli juhtunud, et kõndisin inertsist teist päeva järjest sama teed.

*
Meile oli antud ajaloos hulk kirjandust, mida läbi lugeda. Ühe sarja ühte köidet ma polnud kodust leidnud ja see oli lugemata. See köide oli kõige paksem. Varsti tuli võtta loetu kohta poliitilisi seisukohti. Mina ütlesin, et mõtet on võtta ainult kõige tähtsama kohta. Selle all pidasin silmas lugemata kõige paksemat köidet. Ma ei saanud muu kohta ka seisukohta võtta, sest ma ei mahtunud ühest pingist mööda ukseni. Läksin teiselt poolt. Algas inglise keele tund. Õpetaja Link tegi täna raamatu "Peeter Paan" kohta lugemiskontrolli. See oli tulnud läbi lugeda mitu tundi tagasi. Siis polnud lugemist kontrollitud ja kui ma vahele ei jäänud, ei hakanud ma ka hiljem lugema. Täna vaatasin lugemiskontrolli küsimusi ja ei kirjutanud midagi, sest ei teadnud ühtegi asja. Siis mõtlesin, et kirjutan põhjenduse, miks raamat lugemata on. Kirjutan, et ajaloos anti nädalaga läbi lugeda kümme asja, ma nii palju ei jõua ja teise aine kirjanduseni ei jõudnud üldse. Meile oli antud kaks küsimustelehte ja Sander kirjutas vastuseid teistsugusele paberile kui mina. Ta polnud märganud, et õigel paberil on vastusenumbrid kirjas, mille taha vastus kirjutada. Minu paberil ei saanud number ühe taha esimese küsimuse vastust kirjutada, sest selle koha oli õpetaja täis kirjutanud, aga number kolme taha juba sai. Mul lõpetasid mitu kirjutusvahendit järjest kirjutamise. Lõpuks hakkasin kirjutama kollasega. Õpetaja ütles, et kollasega kirjutatud paberid viskab ta kohe minema. Seletasin, et mul ei õnnestu millegi muuga kirjutada. Seepeale andis õpetaja mulle pabereid juurde. Nende põrandalt üles võtmiseks heitsin põrandale külili, aga riided said väga tolmuseks ja neid tuli kloppida.

0 vastukaja: