neljapäev, veebruar 03, 2022

Võistlustele ja eksamitele

Läksin ühes majas ühest ruumist teise, mul oli ainult käterätt ümber. See paistis välja ära, sest teises ruumis ei olnud kardinat ees. Tõmbasin selle ette.

*
Läksin maleturniirile. Tegin enne mänge laua taga uinaku. Kui ärkasin, vaatasin, et Tätte ja tema vastase kellal on mõlemal juba kümme minutit kulunud. Küsisin Reilt, kas mäng on juba alanud. Rei arvas, et ma jäin meelega hiljaks. Vastasin, et ei jäänud, ma väljusin kodust tavalisel ajal, tavaliselt pole ma hiljaks jäänud.

*
Vaatasin maleturniiril ühte mängu pealt. Üks mängija pani mati, aga teine tegi pärast seda veel, nagu paneks tema mati. See võte tal läbi ei läinud. Ta oli nähtavasti mõelnud laua kiiresti segi lüia, et esimesest matist jälg kustutada.

*
Mõtlesin, et järgmisena võiksin ma ülikooli sotsioloogiat õppima minna. See oleks kolmas ülikoolis käimine. Olin juba vahepeal õppinud magistriõppes, nüüd võisin uuesti bakalaureuseõppes õppida. Võibolla ma polnud sotsioloogias nii andekas kui ajaloos ja võisin ülikooli ka mitte sisse saada. Aga ma oleksin sisseastumiseksamiteks hoolega valmistunud. Öeldi, et sotsioloogi haridusega on kõige rohkem inimesi töötud, sest neid on liiga palju välja õpetatud.

*
Tõnis rääkis ühe väikse maja uksel oma tulevikuplaanidest. Küsiti, mida ta siis sööb. Tõnis vastas, et ta ei söögi. Soovitasin Tõnisele, et ta võiks humoristina töötada. Mõtlesin, et kuningas Macius ei öelnudki, et lastel on liiga vähe õigusi, aga raamat kuningas Maciusest on oluline selle poolest, et autor mäletab, mida laps mõtleb.

0 vastukaja: