laupäev, veebruar 12, 2022

Pikk sula

Täna käisin 15. korda sel talvel suusatamas. Vahepeal ise suusatamise asemel jälgisin olümpiamänge, aga mitte televiisorist, vaid ajalehtedest. Ajalehtedes on vast targem jutt kui otsereportaažis. Üks maletaja ütles, et tagantjärele on kõik targad, ajalehe jutt on kirjutatud tagantjärele. Mõni ütleks võibolla, et ta eelistab pilti, aga ajalehes on ka pildid juures.

Vahepeal ei suusatanud ise pika sula ja ajapuuduse tõttu. Aga täna vaatasin aknast, et naabermaja muruplatsil on veel suured hanged, sellest järeldasin, et hoolimata sulast peaks veel ka suusatada saama. Ütlesin, et ma lähen katsetan ja kui ei saa, siis tulen tagasi.

Kõndisin kõnniteel ettevaatlikult, sest suusasaabastele ei saanud raudu alla panna ja lisaks on suusasaapa materjal kõndimise talvesaapa tallast libedam. Natuke oli siiski teele liiva ja mingit muud puru visatud, nii et ma ei kukkunud. Toas olles olin kuulnud tuule vilistamist, kuigi oksad väga kiiresti ei liikunud. Ema oli käinud rõdul ja hoiatas ka suuliselt, et sellise tuulega ei ole hea suusatada. Aga kui mina välja jõudsin, siis tugevat tuult ei olnud, nähtavasti oli see vaibuda jõudnud.

Eelmine kord oli sula tõttu libisemine natuke keskmisest halvem, täna vastupidi parem, sest sulavesi oli öösiti jäätunud. Mõtlesin, et sõidaks täna neli ringi. Vist sõitsingi, kuigi viimasel ringil ma polnud kindel, kas see on kolmas või neljas. Aga mõtlesin, et kui mälu ei peta, siis olen liumäe juures pööranud kolm korda, see tähendab nelja ringi. Esimesel korral nägin seal lapsi kiikumas, teine kord lapsi lahkumas ja kolmas kord suuremaid tüdrukuid vastu tulemas. Peaks järgmine kord kontrollima, kas seal on ikka liumägi või ajan kiigega segi. Teise kanali otsa pööramisi on raskem loendada, kuigi ühest korrast mäletan, et kõnniteel hakkas minu peale haukuma üks väike koer, kes hammustama siiski ei ulatunud, sest oli ketis.

Mõtlesin täna suusatades erinevatel teemadel, sealhulgas harjutasin kuut võõrkeelt. Halvemini osatud võõrkeeltes kordasin sõnu, paremini osatutes moodustasin lauseid. Võõrkeelseid lauseid moodustasin neljal teemal: 1) eilne päev, 2) tänane päev, 3) eelmine aasta ja 4) 19. sajand.

0 vastukaja: