reede, jaanuar 13, 2023

Suvitusruumidega loss

Olin ühes lossis. Läksin kõrvalruumi. Mul polnud parajasti riideid seljas, kui kõrvalruumi ukse taha tulid meie naabrid, kelle oli selles lossis samuti suvila. Hüüdsin neile läbi ukse, et ei tohi sisse tulla. Aga nad läksid teise kõrvalruumi, mis kuulus neile. Neid oli kaks meest ja üks naine. Nüüd nad nägid mind. Nad ei öelnud mulle midagi kriitilist, aga ruumist lahkudes rääkisid omavahel, et sellel küljel kahe ruumi vahel läbipaistmatut klaasi ei ole. Tahtsin minna oma põhiruumi tagasi. Enne oli mul õnnestunud leida õige tee, aga nüüd eksisin ära. Sattusin siseministeeriumi ruumidesse. Vabandasin, et ma valesse kohta tulin. Siseministeeriumi töötaja vastas midagi, millest ma polnud kindel, kas ma kuulsin õigesti. Läksin lifti, mis pidi mind viima õigemasse kohta. See eskalaatori moodi lift puudutas mind niimoodi, et tundsin pidevalt oma keha. Mõtlesin, et ei tea, kas muidu ka tunneks. Aga selgus, et see lift polegi mõeldud inimeste, vaid väiksemate esemete veoks. Lootsin, et ei lähe liiga kitsaks.

*
Olin väikses köögis arvuti taga. Lugesin, et mulle on tulnud taotlus, et ma annaksin ühe allkirja. Allkirja küsija saabus minuga samasse ruumi. Ta võttis mult enne kere pealt kolmelt vistrikult proovi ja küsis, ega ma ennast halvasti ei tunne. Vastasin, et ei tunne. Varsti lisasin, et ma vastasin nii sellepärast, et ma ei taha haiglasse minna. Kui olin juba allkirja ära andnud, siis mõtlesin, et nüüd ma sisestasin parooli võõra juuresolekul. Aga loodetavasti ta ei suutnud haarata, mida ma kirjutasin.

*
Vaatasin, et minu toa ukse klaas on purunenud ja välisukse lukk on ka lahti. Küsisin ema käest selle kohta selgitust, aga ta ei tahtnud rääkida. Tundus, et meie korteris on käinud öösel sissemurdjad. Aga asjad võisid puruneda ka sellest, et meil oli remont. Remondimehed olid juba vannitoa ukse taga, kui ma läksin alles vannituppa. Osaliselt olid mul juba varem päevariided seljas.

*
Öeldi, et varsti tulevad meile külla Pireti lapsed. Mõtlesin, et siis ma pildistan neid.

0 vastukaja: