neljapäev, jaanuar 19, 2023

Lõpp ja algus

Ujusin koos Tristaniga üle järve. Täna tuli mul ujumine hästi välja. Lõpuks ütles Tristan head aega ja pidin üksi tagasi ujuma. Kindlam oleks olnud ujuda lõpuni koos.

*
Algas minu magistritöö kaitsmine. Berendsen oli enne seda minu töö ümber teinud. Nüüd olid kõik pealkirjad uued, oli ka muid muudatusi. Varem oli minu juhendaja olnud Medijainen, tema polnud nii palju vaeva näinud. Hakkasin kõnet pidama. Rääkisin erinevatest taimeliikidest. Kui kõne lõpetasin, läksin koos Klausiga minema ja ta ütles mulle, et ma rääkisin veerand tundi järjest tõest mööda. Lootsin, et ta eksib. Klaus ütles, et ajaloolased tunnevad üldse taimi halvasti. Ta näitas mulle metsa all mõnesid taimi.

*
Lähenesid ülikooli sisseastumiseksamid. Ma ei teadnud, mis on eksamite programmis. Nii palju olin kuulnud, et küsitakse õpikutes kirjas olevat, aga ilmselt pidi teadma rohkem. Praegu oleks tulnud õppida, aga meil oli kodus pidu, seetõttu võis kogu meie pere vastu võtmata jääda. Ütlesin poole jutu pealt naerma hakates, et võib juhtuda, et keegi meist saab viimasena sisse ja keegi jääb esimesena välja. Läksin koos vennaga eksamiruumi kohale. Valisin kohta, kuhu istuda.

0 vastukaja: