teisipäev, jaanuar 03, 2023

Uuel aastal uus lumi

Täna käisin 17. korda sel talvel ja esimest korda sel aastal suusatamas. Eile hommikul oli maas lund ainult laiguti, aga eile õhtul sadas uus lumi maha. Kui seda isale ütlesin, siis isa küsis: "Tõsi ka?"

Täna hommikul nägin aknast taas lumesadu, aga naabermaja juures oli juba kitsas rohutriip välja sulanud. Sadu lakkas. Ajalehes kirjutati, et paks lumi on maha sadanud, aga tundus, et see Tartu kohta ei käi. Väljusin siiski majast suuskadega. Maja ees ütlesin naabrimehele: "Ei tea, kas täna saab suusatada, ma katsetan." Naaber vastas: "Tuleb-tuleb katsetada."

Kanali ääres oli suusatamine võimalik, aga lumi oli õhuke ja radu ei olnud. Enne kodust väljumist olin vaadanud, et kraadiklaas näitas sooja peaaegu kaks kraadi.

Suusatamise ajal kordamööda analüüsisin enda luuletusi ja sõnastasin tähelepanekuid näha või kuulda oleva kohta. Panin tähele, et supelranna riietumiskabiinid on enam-vähem Ukraina lipu värvides - kollased postid ja sinine plekk. Ainult et kollane oli kerge oranžika varjundiga.

Luuletusi analüüsides panin tähele, et mul ei ole mitte ainult parteide eeposes erinevate seisukohtadega parteid, vaid ka luuletuste tegelased on erinevate seisukohtadega. Aga samas luuletuses, kus kolmandas isikus tegelased on erinevate seisukohtadega, võib mõnes reas siiski esineda jutustaja seisukohalt sõna 'kõik'. Talve- ja suveteemalisi luuletusi võrreldes panin tähele, et talveteemalised luuletused on lumega rahul, aga suveteemalised kuumusega mitte.

Kui kodu suunas tagasi kõndisin, siis kuulsin, et üks naine ütleb mulle midagi. Küsisin: "Kuidas?" Ta kordas küsimust: "Kas üks suusataja?" Vastasin: "Täna sai kuidagi suusatada, aga radu ei olnud." Naine noogutas ja ütles: "Head teed!"

Ütlesin ka kodus, et radu ei olnud. Ema ütles selle peale: "Põhiline entusiast." Mõtlesin, et Tähtveres on ehk suusatajaid rohkem, sealset suusatamiskohta on ajalehes rohkem reklaamitud. Kanali ääres võib mõni käia pärast tööpäeva lõppu.

0 vastukaja: