neljapäev, jaanuar 05, 2006

Laev. 305. Koguteos. Kasvaja.

Nägin unes, et ühe laeva pealt läksid inimesed merre ujuma. Laeva juhtija tegi, nagu ta kihutaks neil laevaga eest ära. Laev oli juba kalda lähedal. Kapten likvideeris laevalt kõik pudelid ja läks ise ka merre. Hääl ütles, et sellelt laevalt jõuab ainult üks inimene elusalt kaldale. Inimesed ise arvasid veel, et jõuavad õnnelikult kaldale, sest nad olid kaldale nii lähedal. Aga siis puhkes laeval tulekahju. Tuld ei saanud kustutada, sest pudeleid enam ei olnud. Pidi tule eest merre hüppama. Näidati seda inimest, kes pidi ainsana elusana kaldale jõudma, kuidas ta ujus. Ta jõudis ühe laevakaaslase laibani ja võttis selle endale päästerõngaks. See ta päästiski. Kaldal sai ta kokku usutegelastega. Need kuulasid teda tähelepanelikult. Ta rääkis, et pääses ainsana ainult sellepärast, et oli enne mereleminekut palvetanud ja oli kavatsenud seda ka tagasi jõudes teha. Ükski hukkunutest ei olnud palvetanud.

Nägin unes, kuidas ootasime klassi 305 pääsemist. Tristan rääkis ühe täiskasvanud mehega Soldatovist. Mees küsis, kas oleks siis pidanud õpikusse kirjutama, et Soldatov oli halb mees. Klassis ei paistnud inimesed hästi ära mahtuvat. Istusin Peebu ja Tristani vahel uksepoolse rea teises pingis. Panin oma vene keele vihiku Peebu ette ja hakkasin seda lehitsema, et jõuda pooleli olevale leheküljele. Esimestele lehekülgedele olin ainult kirjutanud, aga järgmistest olin igale ka erinevaid pilte joonistanud. Peep võis arvata, et tahan talle neid pilte näidata, aga tegelikult ma eriti ei tahtnud, et ta neid näeks.

Nägin unes, et võrgulehekülge, kus olid blogide nimekirjad koos külastajate arvudega. Nimekirjasid oli mitu. Eri nimekirjadel olid blogi nime juures erinevas stiilis pildid või puudusid need täielikult. Külastajate arvud olid imelikud. Oleks võinud arvata, et alumises reas toodutel on need suuremad. Tõnu hakkas välja andma ühte koguteost. Selles oli erinevaid asju, põhiliselt ta enda asjad, aga muuhulgas ka ühe Hitleri ühingu põhikiri ja minu esimese luulekogu kordustrükk. Mõtlesin vahepeal, kas ei oleks õigem panna sinna kolmandat trükis ilmumata luulekogu, aga siis mõtlesin, et parem on hoida seda eraldi raamatu jaoks. Isa pidi veel kõigis asjades nõu andma. Minu luuletuste juurde pääsemine oli keeruline, sest kõigepealt tuli valida html. Erinevad teose osad olid nimelt erinevates programmerimiskeeltes.

Nägin unes, kuidas pidin võtma kolme erinevat rohtu. Mul oli varba sees kasvaja. Arst oli öelnud, et see on healoomuline ja ei võtnud sellepärast midagi erilist ette. Keegi teine oli arvanud, et see on pahaloomuline ja oli öelnud, et puuaed tuleb kohe maha võtta. Seda ei olnud tehtud. Varba seest oli midagi juurte taolist selle aia lippidessse kasvanud, ja kõrvaldatud oli ainult see. Ühel tuttaval oli maovähk. Ta läks välismaale. Sealsed arstid ütlesid talle, et ta peab tervislikult toituma, et ei oleks vaja vähiga tegeleda. Ta korrutas vihaselt nende arstide võõrkeelseid sõnu. Hakkasime vaatama televiisorit. Kuigi sealt tuli välismaa film, kahtlustasin ühest näitlejast, et ta on K. Sander.

0 vastukaja: