reede, jaanuar 20, 2006

Vene kodusõda

Nägin unes, kuidas rääkisin, et Pille tuttavad lasevad tal alati tervitusi edasi öelda, aga minu omad mitte. Ma ei tea, kas mul on teistsugused tuttavad või suhtutakse minusse teisiti. Siis tuli mulle meelde, et Oudekki palus mul ka tervitusi edasi öelda. Ütlesin, et kui keegi tahab minu kaudu tervitusi edastada, siis lasen need edastada kirjalikult. Pidin enne kooli minema Emajõe või Kalda tee bussipeatusesse Oudekkiga kokku saama. Need olid ilusad kohad. Kui läksin oma trepikotta, tulid ühed mehed selle ukse juurde järgi ja puhkes lööming.

Tiiu pani oma leheküljele foto endast noorena ja kirjutas teist korda juurde, et noorena hüppas ta viienda korruse aknast alla, aga see ei teinud talle midagi, sest ta oli jõudnud kõrgele arengutasemele. Ta hoiatas siiski, et ka kõrgel arengutasemel olles ei tohi kõrgelt alla hüpata, sest inimese arengutase võib langeda.

Istusin loengus, kus räägiti Venemaa kodusõjast. Värvisin jutu põhjal oma kaustikusse joonistatud kaarti. Kommunistide võimu all oli ainult väike ala Moskva ümber. Seal puhkesid järjest ülestõusud, aga kõik suruti maha. Lõpuks leidsid Ukraina ja kommunistidest kirdesse jääv riik, et nad tõusevad ise üles ja vallutavad kommunistide käes oleva ala. Nad lootsid suuremale edule, sest nende elanikud ei olnud venelased ja väljast tulles oldi tugevamad. Nad tahtsid luua ühist slaavlaste riiki. Hakkasin neid kahte riiki kollaseks värvima, tehes varasema värvi üle. Korraks tundus, et osa kommunistide alast oli ka kollane, mis oleks olnud halb, sest siis ei oleks saanud vaenupooli kaardil eristada, aga siis taipasin, et see oli siiski ka üks mässuliste aladest. Vaatasin, et kommunistide ala on siiski tunduvalt suurem kui nende ründajate alad, seega oli vähe lootust, et ründajad saavutavad edu. Vaatasin selja taha ja nägin, et teistel olid kasutada trükitud kontuurkaardid. Ütlesin, et mul ei ole neid vaja, sest tunnen kaardi ilma selletagi. Selle peale kõlas naer.

Isa sai raha. Ütlesin, et see on arvatavasti "Kuma" raha. Hakkasin üle tüki aja "Kumast" ristsõna lahendama. Mul oli kaks erinevat selle ajalehe numbrit. Ühele neist olin peale kirjutanud, et see on lihtsalt uus eksemplar. See tähendas, et olin kunagi varem juba sama numbri teist eksemplari lahendanud. Ma ei mäletanud enam hästi, mis meetodiga ma varem ristsõnu lahendasin.

Olin täna välja andnud kolm eestikeelset raamatut ja otsustasin, et annan veel ka ühe ingliskeelse. Viimane oli segasem.

0 vastukaja: