laupäev, mai 17, 2014

Ainult esimene voor

Üks tüdruk osales olümpiamängudel. Ta võistles sellel alal sellepärast, et talle meeldis õhupall. Õhupall läks katki. Öeldi, et kui puhkeb tuumasõda, siis see peaks tähendama universumi lõppu, sest tuumaplahvatuse auk neelab terve universumi endasse.

*
Mängisin kiirmaleturniiri esimeses voorus Solovjoviga. Ta tuli hilja laua juurde. Tegime viigi. Seejärel katkestasin turniiri. Ma polnud tükk aega turniiridel osalenud, seetõttu ma kohe korraga rohkem ei jõudnud mängida. Turniiril osales ka Raidväli, kes oli ükskord öelnud, et nendel ei tohi mängida lasta, kes turniiri pooleli jätavad. Solovjovile andis see eelise, et ta sai minult pool punkti, mida teised ei saanud, seetõttu võis ta turniiri võita. Ütlesin kohtunik Peebole, et kui Solovjov nii kerget poolt punkti ei taha, siis võib mind tabelist koos selle mängu tulemusega maha tõmmata. Mul oli tabel, kuhu ma kandsin kõigi oma mängude tulemused. Kuigi ma enam ei mänginud, kandis tabel mulle iga vooru ajal hulga kaotusi automaatselt sisse. Vahepeal ta peatus, et järgmise vooru ajal jätkata. Kaotuste arvu suurendades vaatas tabel vastase reitingut, kui palju sellisele vastasele loobumisvõidu andmine tähendab. Kaotuste osakaalu suurenemisel võis olla see hea külg, et siis oleks mind edaspidi peetud tegelikust nõrgemaks ja oleks minu vastu ettevaatamatumalt mängitud. Läksin kohtuniku laua juurde. Klassivend Sander ütles, et kellel on pikad jalad, need ei jookse kiiresti. Vaatasin, et Solovjov ongi tutrniiri võitnud. Siis nägin, et üks teine mängija on saanud veel rohkem punkte.

*
Mulle oli kingitud raadio. Enne ärasõitu istusin koos ühe tüdrukuga maha ja ma kruvisin raadio lahti. Välja tuli kruvisid ja mutreid. Küsisin tüdrukult, kas ta teab, mis järjekorras need tagasi tuleb panna. Tüdruk vastas, et ei tea. Ta läks minema. Proovisin raadiot kokku tagasi panna. Mõtlesin, et võibolla nende osade küljest võtmine raadiol mängimist ei takistagi.

0 vastukaja: