kolmapäev, juuni 25, 2014

Põhjalikum ranitsapakkimine

Oli tehtud film, kus lasti vahepeal õudusmuusikat ja näidati õuduspilte hävivast loodusest, vahepeal Eesti ja Soome tipp-poliitikute naisi paljana saunas. Poliitikuid ennast paljana ei näidatud, sest neid ei tohtinud kompromiteerida. Aga võibolla näidati ka poliitikuid, ainult ei öeldud nende nimesid.

*
Nõudsin ühelt teiselt poliitikult, et ta loobuks tulistamisõigusest. Tõmbasin tal pea küljest peotäie juukseid lahti. Siis tegin kompromissettepaneku, et ta peab loobuma kodus tulistamise õigusest, aga võib tulistada lasketiirus. Sellega oli ta nõus. Tal oli vaja tulistamist harjutada, sest teda võidi tahta tappa ja siis pidi ta vastu tulistama.

*
Hakkasin kooliminekuks ranitsat pakkima. Tavaliselt võtsin kaasa ainult osade ainete õpikud, aga mõtlesin, et täna võtan kõik. Tegin päeviku lahti, et vaadata, mis tunnid täna on. Päevik oli selleks hea, et oleks kuskil tunniplaan olemas. Kui päevikuid ei oleks enam müüdud, ei oleks teadnud, kuhu siis tunniplaani märkida. Võibolla ruudulisele paberile joonistatud tabelile. Kui ma võtsin kaasa kõik õpikud, pidi ranits tohutult raskeks minema ja pidin pika pakkimise tõttu kooli hiljaks jääma. Pealegi ma juba alustasin pakkimist liiga hilja. Oleksin pidanud veerand kaheksa kodust väljuma, aga pakkimist alustasin kell pool. Kuna ma vaatasin täna kõik õpikud laua pealt läbi, siis leidsin nende vahelt ka raamatukogu raamatu "Stepihunt". See oli olnud mõne aasta eest koolis kohustuslik, olin selle raamatukogust välja laenanud, aga polnud lugenud. Seetõttu olin unustanud, et olin selle üldse laenanud. Linnaraamatukogust oli tulnud hiljuti kiri, et praegu on viivisevaba nädal. Olin mõelnud, miks nad mulle selle kirja saatsid, kui mul pole ühtegi raamatut käes. Aga tuli välja, et see oli. Viivis pidi selle ajaga olema läinud hiigelsuureks. Ma ei olnud kindel, kas viivisevaba nädal on läbi või kestab veel. Samuti ei olnud ma kindel, kas see raamat on laenatud linnaraamatukogust või kooliraamatukogust. Raamatusse oli tehtud küll raamatukogu märke, aga raamatukogu täisnime ei olnud välja kirjutatud. Läksin küsisin kooliraamatukogust järele, kumma raamatukogu raamat see on. Õpetaja Miti kõrval istuv tüdruk uuris raamatusse tehtud märke, naeris ja ütles, et see on kooliraamatukogu raamat.

*
Kaks vana naist arutasid maailma asju. Üks ütles, et peaminister on liiga edev ja räägib kogu aeg endast. Teine vastas, et praegu on autobiograafiline kirjandus moes. Esimene naine oli vist vähem lehti lugenud, sest ta vaidles vastu, et ei ole moes. Teine naine rääkis, et Eestis on demokraatiat liiga vähe, rahvas valib ainult 14 võimu. Ta pidas silmas vist 12 maakonnavolikogu, Riigikogu ja europarlamenti.

1 vastukaja:

Kodulehe tegemine ütles ...

Väga huvitav blogi :)