esmaspäev, veebruar 09, 2015

Kolmkeelne lehekülg

Eesti meistrivõistlustel oli kümme osavõtjat. Oli tehtud ennustusi, kes saab esikoha. Külaotsa esikoha ennustajaid oli üle kahe korra rohkem kui kõigile teistele esikoha pakkujaid kokku. Üks noor naismaletaja oli ka palju hääli saanud. Panin Külaotsa pliiatsi esikohale ja naismaletaja oma teisele. Siis vaatasin, et naismaletaja ei olnud tegelikult häälte arvult teine, vaid tema ja Külaotsa vahel oli veel kaks meesmaletajat. Ütlesin, et järgmises voorus ma ei mängi. Küsiti, kas siis ka mitte, kui loositud vastase asemel lubatakse mängida ühe teisega. Küsisin kellega, otsustades siiski mängima jääda. Mõtlesin, et võibolla saan mängida naismaletajaga. Vastaseks pakuti siiski ühte meesmaletajat. Lauad olid liiga üksteise lähedal. Nihutasime oma lauda järgmisest lauast kaugemale, oodates, et ka seda teist lauda tõmmataks vastassuunas kaugemale.

*
Üks naine tahtis organiseerida kõiki haigetega tegelema. Ma polnud organiseerumisest huvitatud. Joonistasin mõnele paberile ja lasin Sandril pildid teises stiilis lõpule viia. Sander joonistas ka ühe päris oma pildi. Kui lõpetasime, hakkasin asju kotti panema. Asju oli väga palju ja ma viskasin nad kotti korratult. Pastelle ei pannud ma pastellikarpi, vaid viskasin kotti lahtiselt.

*
Vaatasin võrgulehekülge, kus kirjutati Ukraina sõjast. Sai valida kolme keele vahel, milles lugeda. Üks oli eesti ja teine vene keel. Kolmandast oletasin algul, et see on ukraina keel, aga see osutus valgevene keeleks. Sai hääletada, kes on kirjutatuga nõus ja kes mitte. Eestikeelsel variandil oli palju poolthääli. Venekeelsel oli hääletajaid vähe, poolt- ja vastuhääli oli võrdselt. Kui ma seda lehte vaatasin, läks häälte arv nulli. Valgevenekeelsel variandil oli hääletajaid rohkem kui venekeelsel, aga ka seda vaadates läks häälte arv nulli. Mõtlesin, millisele vennale sellest rääkida. Oleksin tahtnud rääkida Klausile, aga Klausi polnud siin. Siis ta tuli. Rääkisin sellest võrguleheküljest, nimetades seda rahvuslaste leheküljeks. Klaus ütles, et rahvuslaste leheküljeks saab nimetada mitut erinevat lehekülge. Mina ütlesin, et ma ei pidanudki silmas, et lehe nimi oleks rahvuslaste lehekülg, aga sisuliselt on ta rahvuslik. Ükskord arvati minu kodulehekülje põhjal, nagu ma ei oleks rahvuslane.

*
Täna pidi vist ühe mehe poole sauna minema. Ütlesin, et ma hommikul juba ühes saunas käisin. Kõndisin lääne poolt Raekoja platsile. Mõtlesin, et varem olin ma emotsionaalselt kindlalt Euroopa Liidu vastu, aga nüüd mõtlen küsimuse iga päev uuesti läbi.

1 vastukaja:

E-poe tegemine ütles ...

Huvitav blogi ;)