reede, detsember 20, 2019

Raamat lugeda

Algas kirjandustund. Õpetaja küsis, kes on tänaseks kohustuslikku raamatut lugenud. Vastasin, et ühte raamatut ma lugesin, aga ma ei tea, kas see on see. Võtsin raamatu välja, et pealkirja vaadata, aga selgus, et sellel oli mitu kaant ja tiitellehte, millest igal oli pealkiri erinev. Ütlesin, et õpetaja ise vaataks, kas see on õige raamat. Näitasin pinginaabrile, et lugesin ühte ajalehekujulist raamatut. Pinginaaber küsis, kas ma oskan siis inglise keeles lugeda. Vastasin, et viimasel ajal loen ma isegi vene ja saksa keeles ilma sõnaraamatuta. Arvasin, et autoritele meeldis ajalehekujuline raamat välja anda. Pinginaaber vaidles vastu, et pagulastel polnud lihtsalt muid trükitehnilisi võimalusi.

*
Olin arsti juures. Arst ütles, millal ma pean minema proove andma. Siis tuli talle meelde, et proove võiks anda rohkemgi kui ta alguses oli määranud. Ma ei tahtnud anda.

*
Kõndisin mööda teed. Üks eespool kõndiv tüdruk hakkas oma emast lahku minema ja lehvitas veel talle selja taha. Tundus, et seejärel lehvitas ta ka mulle, kuigi me ei olnud tuttavad. Tänapäeval leidus selliseid inimesi, kes nii tegid.

0 vastukaja: