laupäev, detsember 28, 2019

Vanad paberid

Mängisin malet. Must lipp tungis valge tagalasse. Tundus, et ta sealt enam välja ei pääse. Aga kogu aeg oli lipul üks käik veel. Ta lõi rohkem kui ühe valge nupu ja pääses valge nuppude vahelt välja.

*
Vaatasin ühte ajalehenumbrit. Nägin, et ajalehes on jälle palju malepartiisid avaldatud. Otsustasin, et välja ma neid ei lõika, sest väljalõikeid on juba piisavalt kogutud. Siis sain aru, et malepartiisid on nii palju avaldatud sellepärast, et see pole värske, vaid Nõukogude-aegne ajalehenumber. Lugesin sellest muid asju. Tol ajal pöörati ajalehtedes palju tähelepanu lihtinimeste elule, üks selline artikkel oli ka selles numbris.

*
Olin mõelnud, et minu raamatut "Viimsed päevad" küll kiidetakse, aga endale mulle see ei meeldi. Nüüd lugesin üle trükitud raamatu asemel käsikirja ühte peatükki ja see meeldis küll. Peatükis oli kasutatud rohkem riime kui ma mäletasin. Tahtsin kontrollida, kas trükitud variandis ka kõik need riimid sees on.

*
Tahtsin minna läbi ukse, aga pidin kaua ootama, sest palju inimesi tuli vastu. Mõned inimesed liikusid minuga samas suunas, ka nemad läksid minust ette.

*
Treener ei olnud viimase öö korrapidajaga rahul. Mina olin arvanud, et korrapidaja pidas korda, aga nüüd treener rääkis, et seda ei tehtud hästi. Korrapidaja oli pidanud valvet, aga treener ütles, et seda pole vaja, sest ta kuuleb läbi une ka, kui keegi uksele koputab. Lõpuks oli korrapidaja kõik asjad tehtud saanud, aga ta polnud läinud sellest teatama ja nii olid teised tema järel ilmaasjata ootama pidanud.

0 vastukaja: