laupäev, mai 21, 2022

Käigud maleklassi

Tuba oli täis mängivaid vennalapsi. Küsisin neilt, ega nad ei ole minu sahtli kallal käinud. Võibolla ma olin ise märkmikulehte kortsutanud. Aga vennalapsed võisid minu küsimusest idee saada ja järgmine kord just sahtli kallale minna. Tegin valju häält, aga mõtlesin, et võibolla ma ei magagi, võibolla see hääl kostab ärkvelolijatele ära.

*
Olin maleklassis. Mõtlesin, et olen kasutanud mõtete loendamist juba kodus ja turniiril, aga võiks kasutada ka praegu maleklassis ajakirjast partiid vaadates. Rei lahkus maleklassist ja õpetas, et kui mina siia viimasena jään, viskaks ma võtme ukse alt sisse. Vastasin, et võibolla ma ei jäägi viimaseks.

*
Läksin maleklassi. Rei kirjutas tahvlile maleliidu koosoleku aja. Hakkasin seda endale märkmikusse kirja panema, aga siis sain aru, et see pole Tartu, vaid Tallinna koosolek. Rei ütles mulle ka, et see on Tallinna koosolek. Kirjutasin siiski lõpuni. Hakkasin ka vastaval päeval põhja suunas sõitma. Kui olin Paides, siis mõtlesin, et siin on mind tabanud kolm vaimse tervise häiret, aga siin on ka meeldivat juhtunud. Kui Tallinnast tagasi jõudsin, palus üks mees jutustada, mida ma seal unes nägin. Jutustasin, aga lõpu jätsin rääkimata. Läksin üles kitsast trepist. Õpetaja Kalme kutsus parajasti õpilasi ühekaupa inglise keele tasemetöö jaoks uksest sisse. Parajasti kõlas minu nimi, aga ma esialgu ei järgnenud kutsele, sest tahtsin enne ülemisel korrusel ära käia.

0 vastukaja: