kolmapäev, mai 18, 2022

Pildi äratuntavus

Olime maakohas. Kuigi oli tuulevaikus, murdus üks puu ja kukkus ühe hoone katusele. Üks poiss tahtis veel pärast seda selles hoones ööbida, et hoonet valvata. Aga võis murduda uusi puid.

*
Läksin ülikooli raamatukokku. Välisukse juures oli valvelaud, kust mulle anti täitmiseks küsimustik. Istusin kirjutamiseks teise pikemasse lauda kahe tüdruku vahele. Neilt ma võisin saada koroona. Minu vastas istus Pille, kes püüdis mind korduvalt kõnetada, aga ma ei vastanud.

*
Tõnu sai doktorikraadi. Varem oli minu kraad olnud kõrgem ja ma olin pidanud ennast targemaks, aga nüüd olin mina ikka veel magister. Järele mõeldes olin mina ka praegu targem, ainult Tõnu oli sihikindlam ja tal oli õnne. Klaus oli Tõnust vanem, aga sai magistrikraadi hiljem kui Tõnu doktorikraadi.

*
Joonistasin kõiki meie pere liikmeid, mitte eriti realistlikult. Pildil olid ka mõned võõramad inimesed. Hiljem Klaus vaatas seda pilti ja tundis suurema osa pildilolijaid õigesti ära, aga mõnega ka eksis. Ma ei kommenteerinud, kes on kes, aga kui Klaus oli lõpetanud, siis ütlesin, mis oli tema valede ja õigete vastuste osakaal. Küsisin, kas Klaus teab, mida tähendab supi sees punane värv. Seletasin, et see tuleb peedist. Ma tegin suppi oma retsepti järgi, pannes sinna nii borši kui ka toorest peeti. Ma poleks võibolla pidanud ütlema, et see on oma retsepti järgi, sest Klaus võis mõelda, et ma ei tunne koostisosi ja võisin kogemata midagi mürgist hulka panna.

0 vastukaja: