reede, september 13, 2024

Mängijate teod

Capablanca oli kirjutanud, et males tuleb teha lühike, mitte pikk vangerdus. Mõtlesin, et see on algajatele mõeldud liialdus, mõnel juhul on pikk vangerdus parem. Mõtlesin, et hakkan Capablanca partiisid läbi vaatama, kuidas ta ise on mänginud. Kui leian, siis kirjutan blogile uudise pealkirjaga "Capablanca tegi pika vangerduse".

*
Elasime nüüd uues majas. Meie korterinumber oli ühe võrra erinev kui eelmises majas. Uut korterinumbrit oli raske meelde jätta, sest vanade korterite omad olid ka meeles. Mõtlesin, et pean Helinale uue aadressi teatama, võibolla ta tahab mulle kirja saata.

*
Olin ühe suure maja koridorinurgas. Küsisin, mille jaoks seal üks lüliti on. Vastati, et seda ei tohi vajutada, muidu kustub laetuli ära. Läksin saali, kus toimus maleturniir. Vaatasin ühel laual mängitavat partiid. Seal toimusid löömised ja polnud kohe selge, kas üks pool saab materiaalse paremuse. Käes oli juba ajapuudus ja üks mängija tahtis seda kurjasti ära kasutada. Ta ei käinud nuppu kohe valitud ruudule, vaid katsus enne kiirete liigutustega ka mitu muud ruutu läbi. Vastased hakkasid üksteist järjest jõhkramalt torkima. Läksin koridorinurka tagasi ja ütlesin oletatavale kohtunikule, et kaks mängijat lasid käed käiku. Ma ei teadnud, kas ma tohin öelda, kui ma olen pealtvaataja, mitte asjaosaline. Aga kõnetatav ei olnudki kohtunik ja ta vastas mulle pahaselt, et miks ma seda talle räägin. Läksin mängusaali tagasi ja vaatasin nüüd ühel teisel laual toimuvat. Ka seal oli ajapuuduses tüli tõusmas. Üks mängija võttis taskuräti ja nuuskas sellesse vastase nina all. Ütlesin, et üks mängija nuuskas teisele näkku.

0 vastukaja: