reede, aprill 25, 2008

Ülevaade koosolekust

Läksin ühele koosolekule. Võtsime seal ühe sõnavõtu järel vastu avalduse. Seejärel võttis sõna Nikluse moodi mees, kes ütles, et Iraagi tugevnemise korral kutsub ta ühe teise riigi Eestit vallutama. Seejärel võtsin sõna mina. Ütlesin, et nüüd me oleme eelkõnelejaga erinevatel pooltel, sest sellist sammu ei kiida ma heaks. See mees ei kuulanud mind lõpuni, vaid läks enne oma kohale. Ürituse lõpetuseks võtsin veelkord sõna, et üritust pikemaks venitada. Rääkisin, et kirjutan koosolekust ülevaate ja Raun toimetab selle ära. Sellega oli koosolek läbi. Mul oligi juba valmis natuke alla kahe "Tuna" lehekülje pikk ülevaade. Reavahed venitati suuremaks, et kaks lehekülge täis saaks. Mõtlesin, et tegin valesti, kui kirjutasin lihtsalt Raun, sest "Tunas" avaldamise korral arvatakse, et see on O. Raun, tegelikult mõtlesin M. Rauna. Lugesin oma ülevaate üle. Nüüd leidsin, et minu viimast sõnavõttu polnud üldse vaja, sest see oli väga kehv. Oleks piisanud kahe mehe sõnavõttudest. Nende räägitust paistiski, et nemad arvestasid, et sellega asi piirdub. Võibolla peaks oma sõnavõtu artiklist välja võtma, aga siis on halb jälle see, et ülevaade pole enam täielik. Nikluse moodi mees oli öelnud, et ta teeb nalja, nii et talle poleks pidanud vastama. Ma olin vähemalt öelnud, et ma teen vastunalja. Olin öelnud, et kui eestlased praeguselt maa-alalt välja tõrjutakse, siis võidakse nad järgmisest kohast ka välja tõrjuda. Sellele võidi vastu vaielda, et teist maad pole kuskilt võttagi, sest kõik maad on juba asustatud.

Olümpiamängudel kohtusid kaks korvpallimeeskonda. Neil oli mõlemal sama nimi. Sellise nimega korvpallimeeskondi osales olümpiamängudel tervelt neli. See tuli sellest, et nad kuulusid ühe firma filiaalidele erinevates riikides. Arvasin leidvat seletuse, miks saadeti riigi koondmeeskondade asemel nüüd olümpiamängudele klubide omi. Nimelt sellepärast, et koondmeeskond poleks piisavalt kokkumängu harjutanud. Võibolla ka selleks, et USA ei saaks jälle saata võistlema tähtede meeskonda. Mulle vaieldi vastu, et üksikud USA klubid on ka väga tugevad. Kui me seda rääkisime, saabus väljakule kolmas meeskond või naiskond, mis läks mängijatele kallale.

Olime duširuumis. Panin tähele, et Martin sarnaneb väga Rainile. Martin tegi koomilisi liigutusi. Ariel või Ivo hakkas teda taguma. Läksime saali kehalise kasvatuse tundi. Laest sadas kunstlikku vihma. See oli tihe. Ütlesin, et see kunstlik vihm on samasugune, nagu oli ellujäämiskursustel. Valmistusin ühe lapsega malet mängima. Panime algseisu peale. Laua sees oli rohkem kui 64 auku. Väljad koosnesid vähemalt kahest august. Panin tähele, et torkame nuppe aukudesse ebaühtlaselt. Kõik nupud oleks vist tulnud panna samasse välja serva.

Vaatasin maleraamatuid. Vanemas raamatus olid peatükid erinevate Eesti maletajate stiilide tutvustamiseks. Hiljem oli selle raamatu põhjal välja antud uus raamat, kus selliseid peatükke ei olnud. Neist stiilipeatükkidest oleks võinud kasulikke avanguvariante õppida. Ma ei teadnud, kelle stiilis ma mängida tahan. Vennad olid põrandal malet mänginud. Nad olid kasutanud suurt malelauda ja ennenägematult suuri nuppe. Kõige suurem nupp oli kuningas. Kui tõstsin selle õhku ja tahtsin laua peale tagasi panna, ei jäänud see enam püsti seisma. Ühel vendadest õnnestus see püsti panna, vist kuninga alumist külge töödeldes. Aga rohkem ma teda liigutada ei julgenud, muidu ta äkki ei oleks jälle püsti jäänud. Tristan oli rääkinud Baumannist. Nüüd lugesin, et üliõpilasesindusse kuulub 21-aastane Barmann. Tahtsin Tristanilt küsida, kas ta oli pidanud silmas 70-aastast või 21-aastast.

0 vastukaja: