teisipäev, aprill 29, 2008

Sallimatu maainimene

Kirjutasin raamatut, milles oli Tallinna kirjeldus. Muutsin teoses Tallinna fantastilisemaks. Sellesse kohta, kus ühed tegelased seisid, panin tara. Selle raamatu puhul ei olnud aru saada, millises järjekorras tema osi lugeda tuleb, sest need ei olnud paigutatud lineaarselt. Kirjutasin blogis, et tahan ühe inimesega kirju vahetada ja ühe mehega telefonis rääkida. Kumbki soov ei täitunud. See mees, kellega olin tahtnud telefonis rääkida, kirjutas, mida minu soovid tähendavad.

Üks maainimene oli kõige linnaga seotu suhtes väga sallimatu. Ta läks oma sallimatuses liiale. Nooremana olin olnud ise samasugune, sest olin suvel selle perekonna juures elanud.

Pille hakkas lõpetama 9. klassi ja ei teadnud, milliseid lõpueksameid valida. Mina olin kooli juba lõpetanud. Soovitasin Pillel valida matemaatika, sest 9. klassis on matemaatika veel nii kerge, et eksamil on peaaegu võimatu läbi kukkuda. Mõned siiski kukuvad. Selleks, et eksam ära teha, tuleb endale osta taskuarvuti. Minul enda taskuarvutit laenata pole mõtet, sest see näitab arve vigaselt. Kui sõrmega ekraani kõrvale vajutada, ilmuvad puuduvad kriipsud nähtavale, väljaarvatud ühes kohas.

Tõusin hommikul vara üles. Tegelikult on vähe magamine tervisele kahjulik. Toomas oli jätnud laualambi halba asendisse. Püüdsin asendit parandada. Mulle räägiti, et ma olin palunud tõsta käed nendel, kes on seotud L. Saarega. Imestasin, sest ei mäletanud, et oleksin seda teinud. Aga plaanis oli küll siiani olnud. Toomas oli olnud L. Saare trennikaaslane, aga ütles, et teda see teema ei huvita. Tahtsin protesteerida, et L. Saar oli veel minu käest küsinud, kuidas Toomal läheb. Teemaks tuli Poolas elav eesti kirjanik. Leidsin, et küsimus puudutab ka mind, sest minu viimane raamat on ka Poolaga seotud. Kui järele mõtlesin, siis leidsin, et eriti siiski seotud ei ole. Riiulisse oli üks mees pannud ritta talle olulised raamatud. Arvasin, et ta tahab selle valikuga tõestada, et mina kirjutan palju halvemini kui isa. Aga võis ka olla, et ta oli ritta pannud lihtsalt ajalooraamatud ja -ajakirjad. Sain Baumannilt kirja. Ta soovitas selles, et ma loeksin tema blogi, saates ühtlasi mõned blogisissekanded. Ta kirjutas, et saadab selle kirja sellepärast, et olen tema blogi alumisse paremasse nurka kommentaari jätnud. Ühes vanemas kirjas oli ta juba oma blogi reklaaminud, aga ta pidas vajalikuks aegajalt meeldetuletusi saata. Ühes sissekandes paistis ta minu üle nalja tegevat. Selles kirjutas ta kellestki, kes kardab "abieluvälist tervislikku toitumist".

Kaunase puiesteel oli näha, et seal on väiksem kuritegevus kui linna keskel. Ühes endistest lasteaedadest oli nüüd pensionäride päevakeskus. Selle kõrval oleval teisel lasteaiahoonel olid paviljonid alles. Paviljonides oli hulk telefoniautomaate, kuigi muidu on linnast raske leida kohta, kust kaardiga helistada. Kui Oudekki on vanemate pool, siis saaks neist automaatidest talle helistada, et ma tulen talle külla ja jõuan kohale 5-10 minuti pärast. Nii hilja sellepärast, et trepist ülesminek võtab ka aega.

0 vastukaja: