esmaspäev, aprill 16, 2012

Uus ajakirjanik

Läksin Kaunase puiestee hoovi. Seal suusatasid lapsed ringiratast. Ütlesin, et minu vanuses on ümber hoovi ring liiga lühike. Asusime teele ühe sihtkoha suunas. Üks poiss ütles mulle, et ma üle kolme klaasi ei jooks, muidu ma muutun närviliseks. Vastasin, et ma muutun nagunii närviliseks. Kõndisime mööda üle rohumaa viivat rada. Sihtkoht oli arvatust kaugemal, nii et öö saabudes ei olnud me veel pärale jõudnud. Aga kuskile pidi see rada viima, sest see oli juba enne meid sisse tallatud.

*
Üks vend pidas kõnet, et täiskasvanud peavad tema arvates saama lapsi füüsiliselt mõjutada. Kui on tööõpetuse tund, siis ei saa lubada, et nõel on kodus. Seejärel pidas kõnet vanaema. Teda oli kaks tükki ja mõlemad rääkisid korraga. Üks oli noorem ja teine vanem. Ühte nimetati vanaemaks ja teist kasuemaks. Konverentsil oli väga vähe osalejaid. Peale meie pere ei olnud siia kedagi tulnud, aga me pidasime sellest hoolimata kõnesid. Mina istusin seina ääres oleval uksel. Vanaema tuli ja rääkis mulle, et mina käin ka välisreisidel. See ei vastanud tõele. Vanema ütles, et mina seal vist kõige sagedamini ei käi. Ta õpetas, et kui tema on välisreisil, siis paneb ta ukse haaki, et teised tema kohta ära ei võtaks. Aga ta paneb haagi kinni tagurpidi, et ukse vahele jääks pragu, kust tuleks õhku. Maaja küsis Pillelt, kes üks inimene on. Pille vastas, et see käis minu paralleelklassis. Minule ei olnud sellise inimese olemasolu üldse meelde jäänud.

*
Kohtusin oma maja ees Oudekkiga. Ta ütles, et ajalehes oli hea artikkel. Sellelt autorilt oli see vist alles teine artikkel, aga mõlemad olid väga head. Võibolla on tegemist äsja ajakirjandusosakonna lõpetanuga, kes varem ei kirjutanud. Vastasin, et mõni kirjutab ennast ühe artikliga tühjaks. Olin vist feisbukist näinud, et emale ka see artikkel meeldis. Oudekkil oli käes meie köögist toodud nuga. Võtsin selle talt ära. Seejärel võtsin talt ära veel hulga meie köögist pärinevaid terariistu. Läksin nendega toa poole. Mõtlesin, et kuigi mul on need käes sellepärast, et minu arvates ei tohi neid tänaval käes olla, võidakse nüüd just öelda, et ma olen hambuni relvastatud. Oma korterisse jõudes ütlesin teistele pereliikmetele, et ma sain need Oudekki käest kätte, ta oli need siit välja tassinud.

*
Nägin surmakuulutustes tuttava maletaja nime. Siis nägin, et eesnimi on siiski teine, tegemist on tema vennaga. Surma arvatav põhjus oli, et teisel vennal oli eile sünnipäev. Kuulutuse oli lehte pannud ERSP Värska maleosakond. ERSP-s oli vist male väga levinud, tal oli Tartus ka maleosakond olnud ja ühtedel Eesti meistrivõistlustel oli pandud välja auhind parimale ERSP-lasele. Partei liikmed olid malega tegelema hakanud vist pärast partei asutamist ühisel otsusel.

0 vastukaja: