teisipäev, aprill 03, 2012

Võimlemisaeg

Ema loetles, millises Põhja-Jäämere ääres asuvas majas kes elab. Ta teadis kõiki elanikke nimepidi. Läksime kooli. Ema rääkis, et üks naine oli öelnud, et kui ma Tõnissoni raamatu valmis saan, siis võtaks teise teema. Pakkusin, et võibolla ta on Pätsi pooldaja.

*
Ema tuli hommikul teatama, et ta pani mulle ravivõimlemise aja kinni. Ütlesin, et ma ei taha sinna minna, kui mul ei ole midagi viga. Vähemalt reedeti ei saanud ma seal käia, sest reedeti olid maleturniirid. Hakkasin minema vannituppa. Ütlesin, et ma ei saa sinna minna, kui isa läks ette. Ütlesin, et mulle on antud sellised pidžaamapüksid, mis ei püsi jalas, see on minu jaoks liiga väike number. Mul läksid rääkides kogu aeg sõnad sassi. Selle põhjenduseks ütlesin, et olukord on harjumatu.

*
Füüsika tund sai läbi. Panin asjad kotti. Ütlesin, et ma kontrollin, ega ma õpikut kotti ei pannud. Leidsingi selle kotist. Ütlesin, et ega ma ei tahtnud seda varastada, ma panin kogemata. Mul ei ole põhjust seda varastada, kui kodus on enda õpik olemas. Mõtlesin, et aga enda õpik tuleb kevadel tagastada, järgmistel aastatel oleks juba varastatud õpikust kasu. Üks lasteaialaps tuli ja ütles, et Joosep kiusab. Läksin vaatama. Trepi juures istus lasteaiarühm ümber laua ja pidas sünnipäeva. Küsisin Joosepilt, kas vastab tõele, et tema kiusab. Joosep küsis vastu, kes seda ütles. Ma ei tahtnud isikut nimetada, sest Joosep nägi täna väga suur välja ja ma teadsin, et suured lapsed kasutavad kaebajate kohta sõna kaebupunn. Tõnis oli veel väike. Minu meelest ei olnud see hea, et lapsed olid järelvalveta.

0 vastukaja: