laupäev, august 23, 2014

Uus toode

Mul oli õhupall. Puhusin selle täis, aga seal ei püsinud enam õhk nii hästi sees kui varem. Võibolla sellepärast, et ma ei sidunud otsa nööriga kinni, vaid keerasin ainult õhupalliotsa ennast. Panin tähele, et mõne nurga alt vaadates paistavad mul näost ainult prillid, mitte silmad. See võis inimesi hirmutada.

*
Henn näitas tarretise sarnast toodet, mille ta oli müügile lasknud. Ta rääkis, et selle toote skanneerimine võttis rohkem kui poole summast, mis müük tagasi toob. Maitsesin seda toitu. See krõmpsus hamba all ja kleepus hamba külge. Mõtlesin, et hamba külge kleepuv asi võib kergemini hambaauke tekitada. Henn näitas enda kaupa ka isale ja ütles, et tegi laste asja. Lapsena olime kirjutanud enda väljamõeldud toitude retsepte, nüüd oli Henn ühe enda väljamõeldud toidu ka valmis teinud. Lamasin hommikul voodis. Mõtlesin, et tõuseks üles ja hakkaks kooli minema. Siis mõtlesin, et ma ei ole vist veel päris ärganud, seetõttu ma veel ei tõuse. Nägin kujutluspilte, mis kinnitasid, et unenägu veel pooleldi jätkub. Nüüd võis kergesti juhtuda, et ma kõigisse koolitundidesse ei jõua, sest ma polnud pidanud enam kogu aeg koolis käima ja siis ei tulnud kõigil koolipäevadel ka kooliminek meelde. Puudumise korral puudumistõendit ma ei kavatsenud viia, sest see ei olnud enam kombeks. Ärkamine jõudis nii kaugele, et mul hakkas jalg keerlema. Mõtlesin, et päriselt see vist ei keerle, vaid on ainult selline tunne. Mõtlesin kirjutada feisbukki: "Ma olen inimestega rahul ka olnud. Siis, kui rahvas haaras sinimustvalge lipu ja kukkus laulma." Selline lühike sissekanne oleks feisbukki sobinud.

*
Vaatasin Ameerika kaarti. Kujutluses olid Ameerika Ühendriigid umbes ristküliku kujulised, aga kaardilt oli näha, et Vaikse ookeani juurest ulatusid nad rohkem lõuna poole kui Atlandi ookeani äärest. Idarannikul ulatus ookeani äärde ainult kitsas riba. Või nii kitsas ta ka ei olnud kui esimesel hetkel tundus, algul olin vaadanud ainult ühe osariigi piire. Ameerika Ühendriigid olid ükskord sõjas Mehhikoga saanud endale California osariigi. Aga mida ma ei mäletanud, et see ei olnud veel kõige lõunapoolsem osariik. California osariigist lõunasse jäi California poolsaar ja ameeriklased olid tunginud ka sinna. California poolsaareks nimetati küll ainult poolsaare lõunaosa, põhjaosa nimi oli vist Ameerika poolsaar, ma ei lugenud kaardilt täpselt välja. Ameerika Ühendriikide ja Mehhiko uuele piirile oli loodud Puerto Rico puhverriik, mille nimi kirjutati sellel kaardil natuke teisiti. Seda polnud päris Ameerika Ühendriikide koosseisu võetud. Magasin kõhuli asendis risti voodi peal, toetades põlvedega põrandale. Ema tuli teisest toast mind äratama.

*
Olin kirjutanud internetis, et mul on üks raamat. Nüüd sain kirja selle raamatu autorilt, et mul ei tohi seda raamatut olla, sest see on tema kirjutatud.

0 vastukaja: