neljapäev, mai 14, 2015

Ruudud ebaselged

Helistasin Helinale ja pärast kõne lõpetamist kirjutasin räägitu telefoni sisse üles. Õhtul kustutasin selle uuesti ära, et keegi lugeda ei saaks. Vend tuli mult telefoni kohta midagi küsima. Ütlesin, et ma just helistasin.

*
Ütlesin, et Ilvesest ma olen males tugevam. Tegelikult võibolla võib talle kaotada ka, sest ta teab midagi malest, ta on sellest rääkinud. Peep vastas, et tema on Ilvest võitnud. Nüüd ei olevat Peebul vist enam reitingut, vaid pooled punktid.

*
Mängisime malet. Mõtlesin, et kui arendan veel ratsu ja vankri, siis on areng lõpetatud. Ratsut ma ei pane c6, muidu vankrit c8 pannes jääb ratsu ette. Ratsu saaks panna a6, aga see on liiga äärel, siis käin ta d7. Praegu käisin siiski Rf5. Vastane lükkas etturi edasi, nii et tema oda c1 andis minu kuningale h8 tuld ning ratsu f5 jäi ette ja pidi kaotsi minema. Mõtlesin pikalt, kas ei saa ratsut siiski päästa. Ütlesin, et leidsin lahenduse, et käin Rf5-g7, siis on kuningas ja ratsu mõlemad kaitstud. Aga hakkasin siiski kahtlema, kas saab seda teha. G7 pidi olema ettur, sest ma polnud sellega veel mängu jooksul käinud, ma olin käinud f-etturiga. Ütlesin vastasele, et ta ei saanud ju etturit f5 käia, kui seal on minu ratsu. Tõnis oli tõstnud vahepeal viguri g3, sest arvas, et g4 on oda koht, mis sellest, et vastase ratsu ei ole veel f3. Ütlesin vastasele, et nuppude asukohast on sellepärast raske aru saada, et me mängime ruutudeta laual. Ütlesin, et ma ei usu, et ta on Ilvesega mänginud. Vastane vastas, et Ilvesega mängis ta ühel Tallinna tänaval.

0 vastukaja: