esmaspäev, aprill 26, 2021

Ühendatud küsimus

Mulle öeldi, et minu unenäokirjeldustest on näha, et ma kardan asju, mida ei ole - et kellelgi on jälle seelikulukk lahti ja muud seesugust.

*
Vahepeal ei olnud paar päeva kooli olnud. Nüüd jälle oli, aga ma ei läinud ka nüüd kooli, sest vabade päevade ajal oli harjumus ära kadunud. Ma ei pidanud koolis käima, sest ma olin ühe korra juba kooli lõpetanud ja uuel korral oleks võinud juhtuda, et pannakse eelmisest korrast halvemad lõputunnistuse hinded.

*
Läksin presidendivalimistele. Kohtasin seal teisi perekonnaliikmeid. Kõndisin koos Tõnuga valimislaua juurde ja rääkisin, et alguses ma valisin Ilvese, aga kui ma lugesin valimissedelilt ühte tema valmislubadust, siis tahtsin otsust teise kandidaadi kasuks muuta, kuid mõtlesin, et otsust muuta ei sobi, nii ma seda ei teinud. Valimisametnik ütles, et nii on õige. Seina tagant valjuhääldajast lasti vahepeal võõrriigi propagandat. Valimisametnik hüüdis, et see, mida valjuhääldajas öeldi, on vale. Siis sain aru, et Ilvese valimisega hääletan ühtlasi põhiseaduse muutmise poolt, see võidakse muuta Euroopa Liidule vastavamaks, mida ma ei taha. Aga mõtlesin, et kui ma juba ütlesin, et ma otsust ei muuda, siis ei muuda ka nüüd. Tahtsin sedelit kasti lasta, selleks pidi ametnik enne lööma hääletussedelile templi ja valmiskasti pilult katte kõrvaldama. Aga ta lasi mul oodata, et ta saaks joonistada kõigepealt paberile maa all käiku kaevavat mutti ja öelda, mida mutt räägib.

0 vastukaja: