kolmapäev, aprill 07, 2021

Tänaval ja poes

Ema ja teised hakkasid väljuma. Ema rääkis enne midagi uue mobiiltelefoni ostmisest. Küsisin, kas mina pean uue mobiiltelefoni ostma või tema. Sain vastusest aru, et mina. Aga kui ema läinud oli, mõtlesin, et võibolla ma sain valesti aru, kui nüüd mõlemad ostavad, saab telefone topelt. Pidin teistele järele minema, aga enne kaevasin maapinnal olevat objekti. Hakkas tunduma, et kaevasin lahti kellegi haua, aga ei teadnud kelle. Hoidsin kahe käega peast kinni, et näidata, et kaevasin haua lahti kogemata. Pealpool oli nimeta haud, selle alla oli jäänud teine haud, millel oli nimega hauakivi. Püüdsin hauda kinni ajada. Saabus Klaus. Selgus, et ta on ka varem väljunutele järgnemas.

*
Oli hoiatatud, et raamaturiiulid võivad ronimise korral ümber minna. Nüüd Henn proovis, kas lähevad. Selleks läks ta ise riiuli teisele küljele, et mitte alla jääda. Riiul läkski ümber. See tõsteti püsti tagasi, aga tundus, et riiulis reas olnud malekellad läksid kukkumisel puruks. Ütlesin, et siin olevaid ajalooraamatuid võiks minu tuppa viia, ilukirjandust võib vastu tuua. Henn ütles, et kui siin raamatuid vähemaks jääb, läheb riiul kergemini ümber. Mina ütlesin, et aga tühjema riiuli ümbermineku korral jääb kergemini ellu. Tegelikult ma ei teadnud, kui palju raamatuid peab riiulis olema, et hoop oleks surmav.

*
Üks inimene hakkas mind kompima. Ta rääkis, et mul on lihased nõrgad, aga jalalihased tugevad. Seletasin, et ma kõnnin iga päev pikka maad. Kõneleja tegi järeldusi ka minu siseelundite kohta, kuigi need poleks pidanud olema kompides tajutavad. Küsisin, kas ta on selgeltnägija. Ta vastas, et ongi.

*
Kõndisin ühe lapsega tänaval. Tegin ettepaneku, et tema kõnnib eespool ja veab mind järel, muidu kui mina eespool käiksin, võiksin liiga kiire sammuga astuda. Jõudsime majja. Seal laps haihtus ja tundus, et ei tule enam kunagi tagasi. Talle tulid parajasti teised lapsed külla, kes tahtsid temaga mängida. Üks laps pahandas minuga, et mina olen täiskasvanu, minu juuresolekut ta ei taha. Aga haihtunud laps siiski tuli tagasi. Olin toidupoes. Müüja esitas mulle küsimusi selle kohta, mida ma ostan, lisades minu vastuste põhjal mulle kaupu. Ta küsis, kas ma jogurtit ostan. Vastasin, et võibolla peaks ostma. Müüja tõi mulle riiulist kahte erinevat sorti jogurtit, et ma valiks, kumba ma neist ostan. Valisin ühe välja. Tegelikult ma polnud täna kapist vaadanud, mida on vaja osta, sest ei teadnud ette, et poeskäimine jääb minu ülesandeks.

0 vastukaja: