neljapäev, juuni 15, 2023

Malearvud

Mängisime malet. Mängul oli neli osapoolt. Mõtlesin, et tähtis on teistest varem nuppudest lahti saada, seetõttu sõin kolm ühe vastase viinamarja. Öeldi, et enda viinamarju oleks pidanud sööma. Mõtlesin, et õige. Järgmisel käigul sõin enda viinamarju. Laual oli ka nugasid. Ma ei teadnud, milline on selle mängu reeglite järgi nende käimisviis.

*
Raamatukogus öeldi, et on 250 inimest, kelle raamatuid võib koostada. Vastasin, et ma olen mõelnud, et kõige rohkem tahaksin ma mälestusteraamatut avaldada. Raamatukogu töötaja ütles, et mina olen ka üks neist 250 autorist, seetõttu tulevad minu mälestused arvesse. Mõtlesin, et mind nimetatakse autoriks, aga minu raamatud on kokku blufitud - need on ilma toetuseta välja antud. Ma olin mälestuste kirjutamist alustanud, aga mitte eriti heas stiilis. Sain need veel paremaks töödelda.

*
Koolis hakkas Ivo üles riputama poomisnööri. Mõtlesin, et tema oskab ja mina ei oska. Ma ei teadnud, kas ta tahab päriselt kedagi puua või ainult nalja teha, aga igaks juhuks hakkasin nööri tema käest ära kiskuma. Läks kakluseks.

*
Teadsin, et kesklinna ja Tähtvere kandis tegutseb praegu kaks maleklubi. Kõigepealt läksin sellisesse klubisse, kuhu kogunes teiste hulgas üliõpilasi, aga eesmärk oli jõuda teise klubisse, kus oli rohkem vanu inimesi. Tundus, et inimesi koguneb alati nii palju, nagu on ruume. Igasugused inimesed olid malet mängima hakanud, kes olid küll varem tuttavad, aga kellega ma malet mänginud ei olnud. Nad võisid kõik minust males tugevamad olla. Sain teada, et Reet mängib ka malet. Mõtlesin, et kui ma peaksin teda nägema, siis nii meeldiva inimese kohalviibimine teeb minu kohalviibimise raskemaks. Minu juurde tuli Helena, kes mängis nüüd ka malet. Ta hakkas minuga sõbralikult rääkima. Oleksin pidanud ütlema K. Sandrile, et ta minu nime turniiiritabelisse kirja ei paneks, ma lähen teise klubisse, aga ütlesin seda noortele, kes olid mulle lähemal. Üks vastas mulle, et ma oleks pidanud lühemalt rääkima. Arvati, et teise klubisse kedagi ei tule. Kui küsisin, kas siin mängitakse, siis vastati, et siin ka eriti ei mängita, vaid istutakse niisama laudade taga, sest kellad on katki. Nupud olevat ka katki. Ivo, kellega ma olin enne kakelnud, tuli kahe ruumi vahelisele uksele ja ütles mulle irvitades head aega. Mõtlesin, et kui Sven must males tugevam on, siis võib Ivo ka olla. Martin püüdis mind sinna ruumi sikutada, kus Ivo oli, aga ma hakkasin vastu. Mõtlesin, et enda päästmiseks võiks Martinit peksma hakata, aga siis võivad kõik korraga mulle kallale tulla. Väljusin klubist Jakobi tänava keskel, et jõuda Jakobi tänava ülemises otsas asuvasse teise klubisse, mis asus varasema Tartu maleklubi koha peal. Enne sisenesin veel ühte majja, milles nägin malepoodi. Vasakus servas oli midagi muud. Küsisin seal seisvalt mehelt, kas siin ei ole maleklubi, kui kõrval on malepood. Mees vastas, et kust tema teab. Väljusin majast ja tahtsin jõuda maleklubisse, aga ümbrus oli muutunud, tänaval oli risti üks suur maja ees. Mõtlesin, et lähen ringiga ümber selle, ma peaksin muutunud ümbruse korral ka klubi üles leidma. Märkasin, et läbipääsetav on ka maja lähema otsa juurest viiv tee, läksin sealt. Sain aru, et see on unenägu, aga jätkasin klubile lähenemist.

0 vastukaja: