teisipäev, juuni 27, 2023

Ülemuste õpetused

Ronisime redelitega mööda arhiiviriiuleid. Naisõppejõud ütles, et kõik peavad tegema endale välispassi, Kriiska ei luba ilma välispassita ronida, sest riiulid on riigipiiril. Ma polnud endale seni välispassi teinud, sest olin arvanud, et ma kunagi välismaale ei lähe. Nüüd läksin ametnike juurde, kelle käest oli võimalik välispass saada. Tahtsin anda neile passi kleepimiseks enda portreepilti. Otsisin seda. Mul oli kaasas palju fotosid, aga ükski neist ei tundunud olevat minu portreepilt.

*
Tund toimus ühes koridoris. Õpilased seisid püsti ja õpetaja nende vastas. Õpetaja ütles õpilastele, milliseid harjutusi nad peavad tegema. Erikule andis õpetaja pika kleidi selga.

*
Olin koolimaja tiivakoridoris. Minust möödus koridori otsa poolt tulevaid õpilasi. Nagu varemgi, oli üks kõndijatest Ivar. Mõtlesin, et koolimajas on nii palju tuttavaid, et ei saa kõigile tere öelda. Need, kes tere ütlemist nõuavad, ei arvesta, kui palju inimesi koolis käib.

*
Läksin tundi klassiruumis 102. Valisin, millisesse kolmest esimesest pingist uksepoolses reas istuda. Algul mõtlesin istuda nii, et ma ei istuks kellegagi kõrvuti, siis mõtlesin, et võin kõrvuti ka istuda, tegelikult see mulle meeldibki. Tundi andis õpetaja Maimre. Ta näitas, et kilekott läheb ka kortsu, see tõestab, et vihikutele tuleb ümbrispaber panna. Mõtlesin, et tegelikult võtsin täna sellise koti, mis oli juba varem kortsus. Maimre andis tagasi vihikud, kuhu olime kirjutanud kirjandit. Olin saanud kaks kolme. Mõtlesin, et Maimre on ikka range hindaja, ülikoolis saan samal ajal viisi. Vihikus ei olnud tegelikult paranduste arv kõige suurem. Oli parandatud käekirja, mille puhul oli vaieldav, kas need on vead. Hinde võis küll alla võtta sellepärast, et mu kirjand oli lühike. Aga vaatasin, et hinnet polegi pandud kirjandi, vaid sellele järgneva harjutuse eest. Õpetaja nimetas nimesid, kelle kord on rääkida. Helen juhtis tähelepanu, et kaks õpilast õpetaja selja taga soovivad samuti sõna, sealhulgas Helina.

0 vastukaja: