reede, juuni 02, 2023

Muutused elus

Kõndisin mööda mulle vähem tuttavaid tänavaid, teised läksid natuke teist teed. Hiljuti oli venekeelsete nimedega tänavaid eestikeelseteks ümber nimetatud, tahtsin vaadata mitte kaardilt, vaid tänavasiltidelt, mis on uued nimed. Mulle tuli vastu Ustavi moodi mees. Küsisin, kas ta on tuttav. Ustav vastas, et on küll. Ühel pingil istusid ema ja tädi Ann. Läksin istusin ema kõrvale. Ann minu teretamisele ei vastanud, võibolla sellepärast, mida ma blogis olin kirjutanud.

*
Kõndisin tänaval. Minu lähedal kõndis kaks meest. Muutsin kõndimist, et neist lahti saada, aga nemad muutsid minuga koos. Lõpuks üks neist meestest tuli minu juurde ja küsis, kas ma kardan. Vastasin jah. Mees küsis, miks ma enne tänaval kõndinud naise eest ei põgenenud. Vastasin, et naised on nõrgemad. Mõtlesin, et oleks võinud ka öelda, et kui naine liiga ilus on, siis ma olen naise eest ka põgenenud.

*
Olime just kolinud viiekorruselisest majast üheksakorruselisse. Kõndisin oma uues trepikojas trepist üles. Vastu tuli ühekaupa kaks uut naabrit, ütlesin mõlemale tere, kuigi nende näod ei olnud veel meeles. Trepikojas olid wc-d. Vaatasin, et üks neist on räpane ja selles on vesi jooksma jäetud. Sain vaevaga vee seisma. Leidsin, et kasutajad peaks ise vee seisma panema, vee jooksmine mõjutab vist kõigi korterite veearvet. Vähemalt ma ei pidanud neid räpaseid trepikoja wc-sid kasutama, sest korteris olid enda omad, trepikoja omad olid võõrastele. Jõudsin oma korterisse. Ütlesin, et viiekorruselises majas veel naabrid tere ütlevad, aga üheksakorruselises mitte, sest inimesi on liiga palju. Küsisin, mitmendal korrusel me nüüd elame. Ema vastas, et seitsmendal. Ütlesin, et aah, siis ma aknaid ei pese.

*
Oli oodata, et ma pean ühe naisega samas voodis magama. Vaatasin, et kuigi olin just tolmu pühkinud, on Tõnu voodi alumine vineer ikkagi tolmune. Siis sain aru, et see pole tolm, vaid vineer on narmendama hakanud. Olin vist tolmu liiga kõvasti pühkinud. Kui seda emale rääkisin, vastas ema: "See on minu huvi." Läksin tagumisse vannituppa, et võtta nööri küljest tolmuluuda. See kukkus vette ja sai märjaks, märja luuaga ei saanud tolmu pühkida. Ütlesin: "Hani sulpsas vette."

0 vastukaja: