reede, juuni 16, 2023

Sugulased ja tuttavad

Andsin Tartu vanaemale lugeda teksti, milles ma olin kirjutanud Paide vanaemast. Tartu vanaema oli 100-aastane, seetõttu hakkasin mõtlema, et võibolla poleks pidanud andma, nii vanale inimesele võib see mõjuda tervistkahjustavalt. Vanaema küsis täpsustavalt, mida ma ühe asjaga tekstis mõtlen. Kui ta hakkas minu teksti valju häälega ette lugema, läksin teise ruumi, et mitte ise ettelugemise ajal kohal olla.

*
Rääkisin pikalt Tõnisega. Tõnis esitas küsimusi ja mina vastasin. Rääkisin koolimälestusi. Tõnis käis ise praegu samas koolis ja talle võisid minu õpetajad tuttavad olla. Seetõttu täpsustasin, et minu ajal oli õpetaja Laare kaks tükki. V. Laar läks parajasti mööda, andsin talle teed. Mõtlesin, et võibolla peaksin ise ka Tõnisele mõne küsimuse esitama. Ma poleks ühegi teise vennalapsega nii pikalt rääkinud kui temaga.

*
Mul olid maletulemused paremaks läinud. Varem jagasin kohta nõrga ja nüüd tugeva mängijaga.

*
Kristjan K. oli selili ja Peep tegi talle haiget. Kristjan küll naeris, aga ütlesin Peebule, et kui ta ära ei lõpeta, siis ma kaeban kaitsepolitseisse. Peep ütles, et vahel antakse käsk kuriteo sooritamiseks, aga probleem on selles, et kohtus on teised otsustajad kui käsu andjad.

0 vastukaja: