teisipäev, juuni 06, 2006

Korvpallurid

Nägin unes, et osa saalis olevaid inimesi mängisid korvpalli ja mina olin pealtvaatajate hulgas. Ariel viskas mulle mitu korda palliga vastu jalgu. Kõige tugevam mängija platsil oli Jakob Hurt. Lugesin seda Helina kirjutatud kirjast. Ta kirjutas veel, et hiljem mängis Jakob Hurda asemel Hurda vend, kes oli sama tugev mängija kui Saksakulm. Helina oli seda lugenud ühest raamatust. Mõtlesin, et kui tema saatis mulle raamatu kokkuvõtte, siis saadan mina talle ka mõne raamatu kokkuvõtte. Veel mõtlesin saata statistikat, et ta näeks, et kui temal ja minul on mõlemal probleeme, siis samasuguste probleemidega inimesi on Eestis rohkem kui Kuressaares elanikke.

Teises unenäos kõndisin Kaunase puiesteel. Möödusin rohelisest ja kollasest hoovist ja tahtsin siis ära keerata. Aga mõtlesin ümber, et keeran ära alles pruuni hoovi järel. Pruuni hoovi kõrval oli raskem kõndida ja samm läks aeglaselt. Kui me siin elasime, siis olin maja teise otsa juures käinud harva, teise otsa lapsed käisid meie otsas sagedamini. Mulle ei meeldinud võibolla see, et maja teises otsas oli tänav juba liiga linna sarnane. Selle asemel kõndisin vastassuunas, linnast kaugemale. Mul oli selja taga käes kolm taldrikut, aga sain need käest ära panna. Ütlesin, et kartsin need juba puruks pillata. Ema ütles, et võibolla olen ma puruks pillanud kanamuna. Mul oli nimelt käes ka läbipaistev kilekott kanamunadega. Vastasin, et varsti ma kontrollin, munad on tõesti pealt märjad. Ema ütles, et keegi istus laua taga nagu Krister - väike, hirmunud ja sisemiselt ärevil. Vastasin, et Krister ei ole väike, Krister ei ole hirmunud ja Krister ei ole sisemiselt ärevil. Ema ütles, et nüüd sai ta ühest asjast aru. Tõnu ja Toomas olid vastastikku halvustanud, kuidas teine lihavõttemune värvib. Toomas oli öelnud, et Tõnu joonistab muna peale palju asju, aga need on koledad. Tõnu vastas, et Toomas joonistab vähe asju, aga selle asemel kirjutab muna peale pika jutu. Mina ütlesin nende lepitamiseks, et see on ju tore, kui jutt ära süiakse. Vaatasin ühe arvutimängu kaudu Oudekki koduleheküljele. Mängu kaudu selleks, et loendurile ei jääks jälgi. Varem olid minu ja Oudekki leheküljed selles mängus kõrvuti olnud, aga nüüd enam ei olnud. Vist sellepärast, et Oudekkile kõrvutiolek ei meeldinud.

Üks maleunenägu oli ka. Turniiril algas uus voor. Mul oli raskusi oma vastase leidmisega. Lõpuks alustasin ühe laua taga mängu, aga ei olnud ikka kindel, kas vastane on õige. Mul olid valged. Käisin vankri d6, tulistades vastase etturit a6. Seda kaitses vastase vanker a7, aga järgmisel käigul panin teise vankri e6. Vastane ei saanud oma etturile kaitset juurde panna. Enne kella vajutamist märkasin, et nüüd saab vastane mulle 1. realt oma vankriga mati panna. Tahtsin käigu tagasi võtta, aga vastane korjas juba nupud võidu märgiks kokku. Küsisin kohtunikult, kas kehtib veel reegel, et käiku ei saa tagasi võtta, või võib seda nüüd nõuda alles peale kella vajutamist. Kohtunik ütles, et kui minu esialgse käigu tõttu on võimalik panna ühekäiguline matt, siis saab seda nõuda. Mina ütlesin, et see, et vastane nupud kokku korjas, oli valekäik, mille järel saab nõuda talle kaotust.

0 vastukaja: