kolmapäev, juuni 14, 2006

Tund. Bussisõit. Raadiojaamad.

Unenäos oli inglise keele tund. Helen ütles Erikule, et üks ebameeldiv hull jõi tindipoti tühjaks. Minu meelest oli halb hoopis, kui selliseid asju ebameeldivaks peetakse. Kalme kirjutas tahvlile koduse ülesande. Esimesel hetkel võis tunduda, et kodus tuleb lugeda ainult kaks lehekülge raamatut, aga tegelikult oli lehekülgede arv kahekohaline. Hakkasin isegi kahtlustama, kas see pole kolmekohaline.

Teises unenäos sõitsime bussiga Tartusse. Kandsin sel teemal ette luuleread:
"Lendame Hiroshima
lastele komme viima."
Kui sõit hakkas läbi saama ja lähenesime meie majale, mille juures mina oleksin saanud esimesena maha minna, hakkas buss kihutama. Hoidsin kahe käega istmest kinni. Aga buss ei sõitnudki maja juurde, vaid läks teist teed. See valmistas mulle suurt pettumust. Kaebasin, et lootsin koju jõuda, aga nüüd ei jõuagi. Meid taheti viia hoopis Sõpruse silla kaugema otsa juurde rahuvalvajateks. Buss sõitis Sõpruse silla all selle ühe otsa poolt teise poole. Et sõitsime pimedas, mis oli ohtlik, siis ütlesin, et buss peab sõitma valgustatult. Ütlesin ka: "Me peame rahu valvama." Sellega ma ei mõelnud seda, et meid rahuvalvajateks viiakse, vaid et tuleb hoolitseda liikluse ohutuse eest. Kui olime kohal, hakkasid koerad väljas ringi tiirutama. Bussijuht oli kõige suurem ja kõige ohtlikum koer. Sõidu ajal oli suuruselt teise koerana tundunud Archimedes, aga nüüd oli selleks Brutus. Meenutasin, et kui algas taasiseseisvumise järel esimene Riigikogu valimiskampaania, oli kampaania algul kõige populaarsem partei ERSP. Liikusin Annelinna suunas, mis oli Savisaarele meeldiv linnaosa. Mõtlesin, et seetõttu peaksin sellesse linnaosasse siiski negatiivselt suhtuma. Mõtlesin, et võin inimesi õpetada, et kui nad näevad Annelinnas maja, mille kohta neile tundub, et selles võiks isegi elada, siis on see meie praegune maja. Aga kui nad näevad maja, mille kohta neile tundub, et selles tahaks kindlasti elada, siis on see meie eelmine maja.

Kolmandas unenäos kuulasin raadiot. Laulis ansambel Blacky. Kui see laul läbi sai, oleks pidanud esinema hakkama järgmine ansambel, kuid ka järgmist laulu laulis Blacky. Mulle meenus, et on vist siiski olemas ka saade, kus mängitakse ette terve ühe ansambli plaat korraga. Keerasin nupu Elmarilt Tartu raadiole. Seal algas parajasti laste unejutt. Meenutasin, et kui Eesti raadios olid unejutud lauluga "Mina ei taha veel magama jääda", siis kuulasin selle ära, aga magama läksin alles hilisemal kellaajal, nii et ema pidi vist mulle seda laulu pärast uuesti laulma.

0 vastukaja: