reede, juuli 30, 2010

Kaks auhinda järjest

Tänasel 14 minutiga turniiril oli 16 osavõtjat ja 6 vooru. Esikohta jagasid 4,5 punktiga Seljodkin, Peebo ja Särgava. Ivainen ja mina saime 4 punkti. Kohtunik ütles, et Ivainen on vanem ja võib auhinna varem valida, mistõttu mulle jäi täpselt sama sorti mahlapakk, mille võitsin eelmine nädal.

Esimeses voorus võitsin valgetega Põvvatit. Mängu ajal tekkis vaidlus, kus väljal oli vastase ratsu, aga asi lahenes sellega, et vastane andis järele. Teises voorus võitsin mustadega Ojastet. Pärast mängu lõppu selgus, et tema esimese vooru tulemus oli valesti kirja pandud ja me polekski pidanud kokku minema. Kolmandas voorus kaotasin valgetega Särgavale, kellel õnnestus Prantsuse kaitse vahetusvariandis võtta ettur käiguga Oh2+. Neljandas voorus viigistasin mustadega Seljodkiniga, kes alustas avanguga 1. d4 d5 2. e4. Viiendas voorus võitsin valgetega Liivat. Mängu jooksul oli laual kuus lippu - kolm kummalgi. Oleksin peale pannud ka seitsmenda, aga enne vastane alistus. Kuuendas voorus viigistasin mustadega Arstiga.

*
Viimasel ajal olen kodus kolm korda mänginud täditütrega. Õpetasin talle lipu ja vankriga mati panemist. Vankriga tuli tal isegi paremini välja, sest lipuga kippus ta patte panema. Mängisime ka eile ja tegin rohkem vigu kui tänasel turniiril.

*
Malelaud jaguneb väljadeks. Sõna "väli" üks sünonüümidest on "põld". Vanasti kasutati põllumajanduses kolmeväljasüsteemi, kus ühel põlluosal kasvas suvivili, teisel talivili ja kolmas oli kesa. Kas malelaud on 64-välja süsteem? Või on ta kolmeväljasüsteem, kus suviviljale vastavad valged nupud, taliviljale mustad ja kesa on need ruudud, kus pole ühetegi nuppu?

0 vastukaja: