pühapäev, juuli 04, 2010

Õpetaja karistamine

Vangivalvur lubas kahel vangil omavahel rääkida. Nii said nad pikalt plaane teha. Ühel päeval astus kongi vangivalvuri poeg. Ta hüppas ühte pilusse, mis läks laiemaks, ja sõitis sealt alla. Nüüd oli vangidel põgenemistee selge. Kolm vangi hüppasid järele ja jõudsid esimesele korrusele. Seal olid naised, kes ei suhtunud põgenemisse vaenulikult. Sealtkaudu pääses hoonest välja. Põgenikud jätkasid põgenemist jalgratastel. Aga siis tuli selja tagant neljas jalgratas, mis liikus neist kõigist kiiremini. See jalgratas sõitis järjest kõigi kolme põgeniku ratastele sisse.

Läksin kooli kolmanda korruse wc-sse. Seal olid põranda sees augud. Küsisin, kas siin enam potte ei olegi. Üks väiksem poiss ütles, et selles koolis ei ole. Ta oli nähtavasti meie kooli mõnest muust koolist üle tulnud. Siis nägin, et teisel pool üks pott siiski on. Väiksem poiss istus selle peale. Ta hakkas torust alla vajuma. Ta hüüdis, et aidake. Sain tal veel kannast kinni ja tõmbasin ta välja. Ta ei saanud aru, miks ta oli vajunud. Ütlesin, et seda nimetatakse vooluks. Erik muutus lõbusaks ja pistis selle poisi uuesti potti, seekord jalad ees. Poiss hakkas jälle torusse vajuma. Seekord tõmbasin ta välja kätest.

Üks meesõpetaja mõisteti ühe poisi juustest tirimise eest viieks aastaks vangi ja ta kaotas õiguse edaspidi õpetajana töötada. Ütlesin, et see otsus teeb häbi kohtusse kaebajale, mitte õpetajale. Juhtum oli võetud videosse. Õpetaja vaidles pikalt ühe poisiga. Siis hakkas õpetaja joostes klassist välja minema ja tõmbas jooksu pealt selle poisi pinginaabrit juustest, nii et see hakkas nutma. Õpetaja ajas poisid segi, tegelikult oli ta tahtnud karistada seda, kellega oli vaielnud. Muidugi ta tõmbas liiga kõvasti. Õpetajat karistati ka kääridega torkamise eest, aga see oli valekaebus. Videos näidati, et üks poiss, kes oli hoidnud kääre pükstes, andis need juustest tõmmatud poisile. See mõtles natuke, mida nendega teha, ja siis läks nendega klassist välja. Tegelikult oli kääride pükstes hoidja need talle andnud selleks, et õpilane ise õpetajat kääridega lööks. Isa karistas ühte venda. Küsisin, kas ta tahab, et mõni loll teda ka kohtusse annaks.

Toomas ütles, et ta loeb minu blogisissekandeid huviga. Mõtlesin, et Toomas ongi siis minu blogi uus lugeja. Kirjutasin uue sissekande, milles ütlesin, et arvatavasti mõistan mina oma raamatuga Bulgaaria hukka. Sildiks panin "arvamus". Tegelikult oli see väljamõeldis ja väljamõeldistel ma polnud varem seda silti kasutanud. Toomas ütles, et see sissekanne talle ei meeldi. Mõtlesin, et siis kustutan selle ära või panen sildiks "arvamuse" asemel "raamat". Mõnele teisele lugejale poleks meeldinud mõni teine sissekanne, aga mõtlesin, et võtan arvesse olemasoleva lugeja seisukohta. See sissekanne oli uimase peaga kirjutatud. Värske peaga oleks mul jälle paremad sissekanded tulnud.

Ema rääkis, et Pillel on probleeme ühe tuntud mehega. Pille ja see mees käisid mõlemad mängimas arvutimänge, kus tuli teha rõvedusi, ja see mees rääkis mängimise ajal veel eriti rõvedat juttu. Jõudsime müüri servani, kust ei saanud alla. Leidsin lahenduse, et alla saab läbi maja minnes. Majas olid soome-ugri riigid, aga need ei kutsunud meid sisse.

0 vastukaja: