esmaspäev, oktoober 01, 2012

Pardid jõe ääres

Laar jagas preemiaid kirjalike tööde eest. Ta ütles, et kõik tööd olid head, väljaarvatud häbiväärne neljanda koha saanu. Oletasin, et see oli minu naljatöö. Aga olin kirjutanud kaks tööd, lisaks naljatööle ka korraliku kirjutise Churchilli kohta. Laar tuli minu juurde ja küsis, mida ma veel Churchillist lugenud olen. Vastasin, et olen lugenud tema raamatut "Tormihoiatus". Algul lugesin ainult 50 esimest lehekülge, nagu õppejõud käskis. Mõtlesin, kas nimetada ka vene autori kirjutatud elulugu. Ütlesin, et natuke olen lugenud ka Churchilli ingliskeelset raamatut, mis on eestikeelsest palju ilusamas stiilis. Tööga Churchillist sain kolme punktiga kolmanda koha. Aga tädi Ann sai seitse punkti. Tulemused olid eemal stendi peal väljas. Hakkasin mööda Laia tänavat koju minema. Mulle tundus, et keegi hoiab mul käest kinni. Kontrollisin ja nägin, et üks tüdruk hoiabki kahest sõrmest kinni. Mina tema käest kinni ei võtnud. Küsisin talt, mis ta nimi on. Ta palus, et ma paneks tal käe ümber puusade. Keeldusin seda tegemast. Lõpuks panin käe hoopis tema kaela ümber. Jõudsime Emajõe äärde ja kõndisime kaldast alla. Seal oli tohutu kari parte. Ma ei tahtnud neid lendu hirmutada. Esimesed juba tõusid lendu. Leidsin, et parem on neist ringiga mööda minna.

*
Helina oli kasutanud unenäokirjelduses sõnu, mis kõlasid umbes nagu Google Maps. Mõtlesin, et sellise unenäo nägi ta sellepärast, et tahtis mulle külla tulla, aga ei tundnud teed. Ainult et tol ajal ei olnud guugli kaarte veel olemas. Võibolla ta oli mõnest ajakirjast lugenud, et plaanis on need teha.

*
Olin kirjutanud, et Bristol kutsus üritusel osalejaid osalema ka aasta pärast toimuval tuulerõugete teemalisel üritusel. Niimoodi kirjutada oli viga. Tegelikult oli ta kutsunud järgmisel päeval toimuvale luulepreemiate kätteandmisele. Bristol pidi rahvale ette lugema vastava paranduse. Ütlesin, et mul lähevad kirjutades sageli sõnad segi, tihti kirjutan õige sõna asemel vastandsõna. Istusin koos Bristoliga Kerstini maja ees ja vaatasime ühest karbist vanu pabereid. Tänavakoristaja tahtis sinna karpi lisada tänaval vedelevat prahti. Mööda läks kari üliõpilasi koos oma õppejõuga. Nad tassisid toitu. Pakkusime, et vahetame raamatukarbi ühe toidukasti vastu. Nad vastasid, et toitu raamatute vastu ei vahetata.

0 vastukaja: