neljapäev, märts 07, 2013

Võistlev pea

Küsisin juhendajalt, kas ma võin magistrieksamiks "Kalevipoega" ka pähe õppida. Hakkasin õppima. Et algus oli juba varasemast peas, siis alustasin kaugemalt. Läksin ühe lõigu võrra ettepoole tagasi. Mõtlesin, et ma õpin pähe vist saksakeelset, mitte eestikeelset "Kalevipoega", siis ma peaksin tegelikult sõnade tähendused järele vaatama.

*
Kaks venda hakkasid klotsidega malet mängima. Üks neist oli valmistanud klotsidest malelaua ja malekella. Mäng muutus sõjaks. Hoidsin väiksemat venda kinni, et ta ei saaks suuremale kallale minna. Nii võis jääda mulje, et ma olen halvema riigi poolt. Tegelikult olin algul olnud selle poolt, et mõlemad vennad saaks omavahel mängida.

*
Minu blogile tuli kommentaar, et see ei ole hea, et minu blogi otsing näitab minu nime ja muid sõnu palju, aga arve vähe. Minu blogi loendur ei näidanud üldse, et oleks neid asju otsitud, mida kommenteerija loetles. Siis kasutas ta kas otsimiseks meetodit, mis loendurile jälge ei jätnud, või kirjutas väljamõeldisi. Seda sai kontrollida, kui ise vastavad märksõnad otsingusse sisestada.

*
Mängisin kiirmaleturniiril Ojastega. Mul oli kuningas h1 ja Ojaste tahtis käiguga Lf2-g2 matti panna. Aga siis oleks järgnenud vahetus Lh3:g2. Ojaste käis hoopis Lf2-g1+. Lõin põdraga f3:g1. Ojaste ei jäänud sellepärast vähemlipuga, vaid lõi etturiga g2:h3. Üks klassiõde jättis endast alles ainult pea ja ajas selle ka kiilaks. Ma ei teadnud, kas ma pean järgmises voorus mängima selle klassiõe või Kristeriga. Võtsin klassiõe pea kätte. Selgus, et pidin siiski mängima Kristeriga. Panin klassiõe pea järgmisele lauale, kus tema mängima pidi. Peaaegu oleksin pea maha pillanud. Seetõttu laulis klassiõde: "Timo tahtis tappa ka." Minu arvates ei olnud põhjust nii laulda, sest kuigi pea oli olnud kukkumise äärel, oli siiski tõenäosus väike, et ma oleks selle päriselt pillanud.

0 vastukaja: