esmaspäev, november 11, 2013

Tellimus raadiolt

Martin joonistas keerulise pildi põõsast ja selle taustast. Joonistasin tema pildi järgi umbes samasuguse pildi. Joonistades ma ei vaadanud põõsast, vaid Martini pilti. Kui pilt oli valmis ütlesin Martinile, et ma tegin tema pildist võltsingu. Tavaliselt ma nii keerulisi pilte ei joonistanud.

*
Toimus Tartu meistrivõistluste valikturniir. Üks naine tuli mulle ütlema, et ma läheks ühel kindlal päeval raadiosse ja räägiks kümme minutit sellest turniirist. Neil ei olevat sel ajal stuudios kedagi ja olevat vaja, et keegi sel ajal raadios räägiks. Kirjutasin raadiomaja aadressi ühe vihiku tagakaane siseküljele üles. Ma ei teadnud, kas ma pärast leian selle vihiku. Kartsin, et kümmet minutit ma ei oska turniirist rääkida. Algasid Tartu meistrivõistlused. Suuremal jaol laudadel pandi peale tavalise male algseis, aga ühel pandi Fischeri male. Mul olid Viikmaa vastu mustad. Viikmaa oli pannud peale Fischeri male seisu. Kui mõned käigud oli mängitud, katkestas ta partii, et hakata mängima tavalist malet. Ta põhejdas, et kui me Fischeri malega jätkaksime, siis must võidaks. Mõtlesin, et võibolla tõesti, kui ma a-liini lahti ajan ja vankriga vastase laagrisse tungin. Üks poiss ütles, et tema vastane puudutas nuppu, puudutatud nupuga peab käima. Kohtunik Rei vastas, et ah, ei pea. Kui kolm vooru oli mängitud, pidid turniiri lülituma ka need, kellele esimesed voorud kohustuslikud ei olnud. Ütlesin, et see on ebaaus, kui nõrgemad saavad alustuseks kolm plussi. Hiljem turniiri lülitujate hulgas olid Pärnits ja üks kirjanik. Esimesed voorud ei olnud kohustuslikud vist nendele, kes olid varem mõnel aastal Tartu meistriks tulnud. Mõtlesin, et raadios räägin, et arvatavasti võidab turniiri Pärnits.

*
Olime isa toas. Vennapoeg istus laua taga ja mina seisin. Vennapoeg võttis minu maali, mida ma pidasin lõpetatuks, ja hakkas seda täiendama. Ta klõbistas isa arvuti klahvidel. Mul oli valida, kas annan talle kuulata muusikalinti või jutulinti. Tuppa astus kõige noorem vend, kelle nimi oli Villem ja kes nägi välja nagu Tõnu. Mina oli pannud kasseti hinnaks 40 eurot, aga tema tõstis hinna 60 eurole. Vennapoeg võis arvuti klaviatuuril klõbistades mõne isa faili ära kustutada. Mõtlesin, et kui ta minu kassetilt osa muusikat maha lindistab, saab tühjadele kohtadele pärast uue muusika peale lasta.

0 vastukaja: