reede, veebruar 26, 2016

Valimised, male, ristsõna, kaardimäng

Läksin Kaunase puiestee hoovi vanu aegu meenutama. Vaatasin puude alla ja seejärel istusin pingile. Mõtlesin, et nüüd ma istusin ju lähemale Pireti ja Oudekki majale kui enda endisele majale. Läksin nende poole tuppa sisse. Nagu tavaliselt seal käies, ei rääkinud ma ka seekord ühtegi sõna. Oudekki oli joonistanud ennast ja mind. Mind oli ta kujutanud ühe loomana, aga ma ei teadnud, milline on selle looma tähendus. Oudekki ütles katkendlikke lauseid. Öeldi, et ma ajan tal pea segi. Oudekki oli kandideerinud Savisaare vastu ja seetõttu oli ta järgmistel valimistel Keskerakonna kongressil väga vähe hääli saanud. Tema isa oli osutunud valituks sinna, kuhu kandideeris, aga kandideeris väga tähtsusetule kohale.

*
Mängisin kiirmaleturniiril. Natuke enne lõppu olin teisel kohal. Vaatasin, et esimeste ja ülejäänute punktide arvu vahe on nii suur, et ma ei saa enam langeda. Siis vaatasin, et kui ma kaks viimast mängu kaotan, siis langen neljandaks ja jään auhinnast ilma. Mul oli jäänud mängida veel Raidvälja ja Harujõega. Nad olid üsna tugevad. Kõigepealt pidin mängima Raidväljaga. Ta istus laua taha nii, et mina ei pidanud istuma vastasküljele, vaid kõrvalküljele. Mõtlesin, et ma ei hakka vaidlema, ja läksin endale tooli tooma. Ma ei teadnud, kas mängida sama avangut, millega mul eelmine kord oli Raidvälja vastu hästi läinud, või proovida vahelduseks teist.

*
Mul oli käes maleajakirja uus number. Selle alguses ja lõpus olid ristsõnad. Vaatasin ristsõna küsimusi. Ühes küsimuses taheti mingi maleraamatu pealkirja. Oletasin, et mõeldakse viimati ilmunud eestikeelset maleraamatut. Kontrollisin, kas tähtede arv klapib. Aga sellest ei saanud kindlalt aru, sest ei olnud selgelt näha, kus selle vastuse jaoks eraldatud ruutude arv lõppeb. Lõpupoole tuli nool, millest ei saanud aru, kas kaks ruutu on vastamiseks veel või mitte. Ma polnud vahepeal mitu aastat ristsõnu lahendanud ja selle ajaga oli ristsõnade evolutsioon edasi läinud. Vaatasin ka teisi küsimusi, aga vastata ei osanud ühelegi.

*
Mängisime vendadega kaarte. Minu käes oli äss, millega lootsin saada tihi. Tuli välja, et selle masti ässa oli kaks tükki. Tegelikult see oli loogiline, sest mängimiseks kasutatav kaardipakk oli nii suur, et iga kaarti pidi olema mitu tükki. Teistele mängijatele oma kaarte näidata ei olnud hea, aga nii suure paki korral ei mahtunud kõik kaardid korraga kätte ära. Vaatasin mängust välja läinud kaarte, kuigi see oli reeglite rikkumine. Tegelikult varem olime vist mänginud reeglite järgi, et mängust välja läinud kaarte võib uuesti vaadata.

0 vastukaja: