laupäev, jaanuar 26, 2019

Kommentaaride variandid

Olime filmi tegelased. Filmis kaaluti erinevaid plaane, mida rohkearvuliste arvutitega kindlasti teha tuleks. Kui mõni asi tegemata jätta, võis halvasti minna. Pani imestama, kuidas saab tegevusi olla korraga nii palju. Aga siis toimus allakäik. Kõigil tegelastel sai järjest raha otsa ja nad hakkasid enda raha asemel mängima arvutitega kellegi teise raha eest, et rohkem kuid vastu pidada. Selgus, et see oli arvutimängude eest hoiatav film. Tegelased peale arvutiga mängimise muud ei teinudki ja kuskil peale arvutite muud ei olnudki, arvuteid oli tihedalt.

*
Olin ühes linnas korduvalt käinud. Nüüd vaatasin selle linna kaarti ja sain oma teekonnad selles linnas skemaatiliselt selgemaks. Mul oli iga kord kuidagi õige koht üles leida õnnestunud, aga selgus, et ma olin seal käinud ainult kahel paralleeltänaval.

*
Valmistasin ette ühe raamatu käsikirja. Sellesse panin Kerese kommenteeritud partii variandiga, kus must käis avangus Oc5. Mulle tuli meelde, et olen seda partiid teises kohas teistsuguste kommentaaridega ka näinud. Mõtlesin, et selle kohta panen joonealuse märkuse. Otsisin selle teise koha välja. Seal ei olnud ikkagi täpselt sama partii, sest mõned käigud olid teist moodi. Mõtlesin, kas siis panna joonealune märkus või mitte, kui olulised need seisu erinevused on. Vaatasin kolmandasse trükisesse ja juhuslikult leidsin ka sealt kohe selle partii kolmandate kommentaaridega. Need ei olnud enam Kerese kommentaarid. Selle ajakirjalisa lõppu olid märgitud, et seda toimetasid Heuer ja üks teine mees. Mõtlesin, kas kirjutada, et need on Heueri kommentaarid. Teine mees tegeles ajakirjalisas arvatavasti küljenduslike küsimustega. Aga võis ka olla, et seda partiid olid mõlemad kommenteerinud või just teine mees.

0 vastukaja: