pühapäev, jaanuar 06, 2019

Saarestiku kunst

Käisin aeg-ajalt ühte vanaaegset hoonet lõhkumas, sest ma võitlesin baltisakslastega. Läksin jälle selle hoone juurde, aga nüüd oli sellele traataed ümber pandud, et lõhkujad juurde ei pääseks. Tõstsin veel hoonel ühe tornikiivri pealt ja viskasin torni sisse. Seejärel läksin eemale, mõeldes, et see jäi viimaseks lõhkumiseks. Aga oli karta, et juba täna olid hoone külge kinnitatud kaamerad, millega minu isik kindlaks tehti. Nüüd võidi arvata, et kogu minu ajaloohuvi eesmärk on lõhkumine, kuigi nii see ei olnud.

*
Istusin loengus. Loengupidaja rääkis ühe põhjamere saarestiku primitiivsest kunstist, et seda on väga kõrgelt hinnatud, aga kõneleja ise ei hinda. Mõtlesin selle kunsti näidiste põhjal, et mulle see kunst meeldib. Loengupidaja tegi rääkimises pausi ja tuli meie laua juurde. Ma jätkasin veel üles kirjutamata jutu üles märkimist, kirjutasin hulk ridu ja kirjutamisele ei tulnudki lõppu. Loengupidaja võis järeldada, et kui ma oskan ilma eelneva õppimiseta lõputult kirjutada, siis ma oskaksin kohe ka suulist eksamit teha. Loengupidaja pahandas, et siin on korrarikkumine, minu ja pinginaabri jalad puutuvad kokku. Selle eest oli vastutav pinginaaber. Ma olin pannud jala pinginaabri pingipoolele, pinginaaber oli oma jala minu jala peale pannud ja ma polnud enda oma ka ära tõmmanud. Läksin kodu poole. Mõtlesin selle saarestiku kunsti peale, et kui hinnata ainult ilu, siis see on väärtuslik, aga kui hinnata ka teose keerukust, siis see nii väärtuslik ei ole. Hakkasin turuhoone juures autoteed ületama. Täna oli siin autosõit keelatud ja autotee oli tühi. Mõtlesin, et ei tea, kus autod sel ajal on.

*
Hakkasin raudteejaamast lahkuma maa-aluse tunneli kaudu. Tunnelis küsisin ühelt töötajalt, ega siin lahtiseid elektrijuhtme otsi ei ole. Enne vastuse kuulmist juba märkasin selliseid juhtmeid. Töötaja vaatas ringi ja ütles ka, et siin on küll selliseid juhtmeid. Ütlesin, et siis ma ei lähegi läbi tunneli, vaid üle raudtee. Raudtee ületamise eest oli hoiatatud.

*
Meenutasin tänast unenägu. Mäletasin, et olin unenäos Ungari kuningas. Minu järjekorra number oli Esimene. Mõtlesin, et ei tea, kas see tähendab, et ma olin ka esimene kuningas.

0 vastukaja: