pühapäev, september 22, 2019

Mägilaste relvastus

Istusime seminaris. Võtsin korduvalt sõna. Tristan vastas mulle kahel korral, et ma jälle seda juttu ei räägiks. Ütlesin, et ta oleks vait.

*
Olime kooli lõpetanud, aga läksime taas koolitundi. Õpetaja võttis meil hinnet alla rohkem kui ma harjunud olin.

*
Hakkasin järele jõudma kahele tuttavale. Jõudsin ühele neist järele. Varem olin kahelnud, kas ma tema nägemise kordadel tunnen ta õigesti ära, aga täna olin kindel. Ütlesin talle tere, aga ta ei vastanud. Kõnetasin teda uuesti, aga ta jälle ei vastanud. Sellest järeldasin, et ta ei taha minuga koos minna ja pean temast mööduma. Läksime hulgakesi edasi. Meenutasime tänast koolitundi. Ütlesin, et oleks võinud arvata, et õpetaja kiitis kommunismi ainult Nõukogude ajal, aga ta kiidab seda ka praegu. Ta pole ennast vahepeal täiendanud.

*
Venemaa alustas mägilaste vastu sõda. Kui see oli mitu päeva kestnud, võtsid mägilased kasutusele raketid, millega tulistasid üle mäe Vene vägesid. Venelased olid oodanud, et mägilaste vägi asuks nende vastu rünnakule, aga üle mäe tulistamine tuli neile ootamatult. Kui rakett lähenes, oli seda näha ja sai veel eest ära joosta, aga sõdurid ütlesid, et nad ei jõua kogu aeg joosta. Mägilastele oli vist rakette hankinud Ševardnadze Venemaa enda käest. Või Ševardnadze ei olnud enam võimul, siis võisid rakette hankida tema järglased.

*
Kõndisin kanali äärde. Sinna oli välja pandud silt, et jalgratastega kanali ääres sõita ei tohi. Mõtlesin, et see käib vist ainult tee ühe poole kohta - pool teed on jalakäijatele ja pool jalgratastele.

*
Olime isa toas. Isa otsis ühte raamatut. Ütlesin, et ma vist näen, kus see on. Tõmbasin raamatu riiulist välja, aga see oli siiski üks teine raamat. Väljatõmbamisega oli raamatute rivi pikali vajunud. Tahtsin seda püsti tagasi panna, aga iga kord vajus see uuesti pikali. Lõpuks leiutasin, et püsti jääb see siis, kui ma ei pane raamatuid ainult üksteise najale, vaid rivi otsa riiuliseina najale. Näitasin isale, kuidas mul õnnestus raamatud püsti panna. Isa ütles, et mul on kõik raamatud kulunud. Vastasin, et mitte ainult mul.

0 vastukaja: