reede, august 14, 2020

Trepist alla

Taheti uurida, kas inimesed Emajõe äärt kasutavad. Läksin sinna vaatama. Aga seal olid praegugi sisse tallatud jalgrajad. Üks inimene, kes oli samuti vaatama tulnud, ütles, et varem ta elas siin.

*
Alustasime maleturniiri. Kaks vanameest ajasid omavahel juttu. Üks ütles, et kui Nei Tartu eest ei mängi, siis Tallinn võidab. Kommenteerisin, et Nei on elanud nii Tartus kui ka Tallinnas, Tartus elas ta varem. Mõtlesin, et võiks lisada, et Rei vastupidi alguses ei olnud tartlane. Pidin esimeses voorus mängima ühe naisega. Hakkasime nuppe peale panema. Märkasin, et sellel malelaual ei ole ruute. Mõtlesin, et mängida proovida võib ikkagi, aga ilma ruutudeta tuleb kergemini valekäik. Siis vaatasin, et tuhmid tähed ja numbrid laua serval ikkagi on. Ruute oli rohkem kui vaja, kahte otsmist rida me ei kasutanud. Rääkisin, et kui mina olen trenni teinud viis aastat järjest peaaegu iga päev, on Klaus tulnud võistlustele üldse trenni tegemata ja ikkagi minust kõrgema koha saanud.

*
Üks klassivend tahtis teha spordiharjutusi, aga need ei tulnud tal hästi välja. Ta pillas pastaka trepist alla. Pastakas hakkas kukkuma järjest madalamatele trepivahedele. Mõtlesin, et kukkudes saab see nii suure hoo sisse, et kui keegi ette jääb, saab ta surma. Jooksin pastakat ära tooma. See oli selline neljavärviline pastakas, nagu mulle oli ükskord Rootsist toodud. Mõtlesin küsida, kas see on ka Rootsist toodud või tehakse kuskil mujal lihtsalt sama tüüpi pastakaid. Alumisel korrusel olid kõigil neljavärvilised pastakad. Korjasin trepis alla kukkunu üles ja tahtsin trepist üles tagasi minna. Aga enne kukkusid osad malepartiide väljalõiked põrandale. Ütlesin ühele poisile, et kui ta need tagasi annab, siis ma võin rääkida, mis väljalõiked need on. Rääkisin, et ajalehes avaldatakse malenurkasid ja ma lõikan neid kääridega välja, aga mitte malenurkade, vaid partiide kaupa. Mul olid väljalõiked täpses variantide järjekorras, aga kui järjekord maha kukkudes sassi läks, on seda taastada raskem kui alguses sisse seada.

*
Olime ühes majas. Raadio ega televiisor enam kumbki ei töötanud. Nende nupud asusid elektrijaama küljes, mille ekraanil oli selgitus, mis tähendas vist, et elektrijaam saavutas äärmusliku temperatuuri ja ütles üles. Aga aegamööda endine olukord taastus ning raadio ja televiisor läksid tööle tagasi.

0 vastukaja: