reede, juuli 02, 2021

Neli tüdrukut

Jürgen I. tahtis kokku leppida, millal minuga malet mängida. Ta rääkis, nagu oleksin ma nüüd nii tugev, et tal olevat raske vastu saada. Ta oletas, et ma tahan mängida mustadega, aga eelistasin valgeid. Hakkasime mängima kokkulepitud ajal minu kodus väikses köögis. Jürgen pakkus enne esimest käiku viiki. Võtsin viigi vastu.

*
Olin hambaarsti juures. Hambaarstiks oli minu psühhiaater, sest ta tegi rohkem kui ühte tööd korraga. Ta pani kirja umbes kakskümmend oletust, mis haigus mul hammastel võib olla, ja saatis mind nende oletustega teise arsti juurde, kes pidi kindlaks tegema, milline haigus täpselt. Olin arvanud, et hambahaigused puudutavad peamiselt hambaid, aga ravisaalis oli üks naine, kellel oli hambahaiguse tõttu ka käsi mädanenud. Ta rääkis, et ta võtab rohtu, aga see ei aita, tal on kogu aeg halb olla. Istusin enne teise arsti juurde minekut ühe laua taha, et paberid haiguseoletustega kilekotti panna. Laua peal oli üks paber. Küsisin ühelt mehelt, kas paberil on minu joonistatud pilt. Mees vastas, et tema joonistatud ei ole. Ütlesin, et kui ei ole pilti ammu näinud, siis ei mäleta, kas see on enda joonistatud. Tegelikult tundsin stiili järgi ära, et see peab minu joonistatud olema. Kui jõudsin teise arsti juurde, pahandas ta, et ma hilinesin, tema oli tahtnud juba tööpäeva lõpetada. Seletasin, et panin oletusi kilekotti. Mul oli vist suust kaks hammast väljakukkumise tõttu puudu, aga seda ma ei hakanud ütlema. Varem oli mulle öeldud alati, et mul on head hambad, aga nüüd ütles arst, et mu hammaste tervis on halb. Nägemisega oli mul sama moodi, et varem seda kiideti, aga nüüd oli see halb.

*
Olin Kaunase puiesteel oma maja tagaukse juures. Ukselohku tuli kaks paari tüdrukuid. Ühed neist olid tuttavamad, teistel oli laiem naeratus. Libistasin ennast kõrgenduse otsast alla. Võis jääda mulje, et tüdrukutega rääkimiseks, kuigi rääkima ma ei hakanud. Veeretasin Kristeri tabletitopsi kaugemale ja tabletid tulid topsist välja. Krister hakkas neid otsima.

0 vastukaja: